10 Dingen waar mijn zomer lekkerder van wordt

Foto van dark and stormy cocktail Zo, duikelde ik even langer onder de internetradar dan bedoeld. Blijkt dat het voorbereiden van twee maanden (!) niet werken een hoop tijd kost, zelfs als je alle losse eindjes onceremonieel over de schutting kunt kieperen naar drie heel capabele collega’s. Om er rustig weer in te komen geen echt recept vandaag, maar een lijstje van tien dingen waar mijn zomer tot nu toe lekkerder van wordt. Makkelijk genoeg om in een druk leven na te doen en ik raad dat aan. Nou ja, afgezien van nummer 10 dan, want die is helemaal voor mij. Tiehie.

  1. Watermeloenijsjes maken. Een teleurstellende mini-watermeloen werd met suiker, limoensap en een staafmixer twaalf blijmakende ijsjes.
  2. Misschien wel de lekkerste pasta van dit jaar. Spekjes bakken met een tak rozemarijn, rijpe tomaten in stukjes erdoor en tien minuten laten pruttelen. Eten met pasta en verbijsterd zijn dat iets zo simpels zo lekker is.
  3. Kippenpoten barbecueën zonder voorkoken. Op aanwijzing van de BBQ Helden durfde ik het met de vleesthermometer aan om ze langzaam gaar te laten worden naast de kolen. Bij 70 graden waren ze gaar en supersappig. (Maar de volgende keer ga ik tot 72. Ik geloof wel dat ze gaar waren en we waren allemaal de volgende ochtend volledig gezond, maar in zo’n heel sappig kippenpootje bijten voelde raar.)
  4. Dark and stormy cocktails – Rum, ginger ale (moet eigenlijk ginger beer zijn) en limoensap. Yum.
  5. Gevulde champignons met gekarameliseerde ui en blauwe kaas. Weinig moeite: uien lang en zacht bakken in veel boter, steeltjes uit champignons trekken, hoedjes insmeren met olie en vullen met gebakken ui en een stukje gorgonzola, minuut of 20 in een oven van 180 graden, gehakte walnoten en rozemarijn erover strooien en nog 5 minuten terug in de over. Veel plezier: een mondvol zachtzoete ui, gesmolten kaas en sappige champignon. Wie kan het dan nog schelen dat “gevulde champignons met blauwe kaas” vrij jaren ’70 klinkt?
  6. Cold brew coffee– zo makkelijk, zo lekker.
  7. Softijsjes eten- de koters denken dat ik voor hen naar de bron van koude, zoete romigheid met spikkels fiets en ik maak ze maar niet wijzer. Nu vraag ik me natuurlijk af of je softijs ook zelf kan maken zonder al te monsterlijke apparaten.
  8. “When crabby, add water”. Opvoedadvies gevonden op Cup of Jo en recente ervaringen met badje in de tuin, strand en glazen ijswater wijzen uit dat water inderdaad een magische koter-blijmaker is.
  9. Gevulde eieren met gerookte zalm. Hard gekookte eieren, gerookte zalm, creme fraiche, staafmixer. Het retrosnack-thema zet zich glorieus voort. (Ik zit er lekker in. Vanmiddag ga ik zalmwraps draaien voor de schoolborrel.) De koters op de picknick van het kinderdagverblijf moesten er overigens niets van hebben, maar dat betekende gewoon méér voor gelukkigen boven de 1,30m.
  10. Een nieuw neefje! Adam is vijf dagen oud, eet als een superbaby en voelt al helemaal als familie.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *