Brood en snacks,  Lijstje,  Recepten

3 lekkere dingen, 3 leuke dingen

Nootjes met rozemarijn
Nootjes naar recept van Union Square Café. Lekker!
3 lekkere dingen

.

1 . Sommige ochtenden krijg ik me alleen naar het station gesleept door de gedachte aan de cappuccino bij Pret-a-Manger. Jongens, dit is lekkere koffie! Pittig, romig, heerlijk. Als je zelf een beker meeneemt, noemen ze dat een “special cup” en krijg je 50 cent korting. Laatst liep er een meisje binnen met een jampotje en dat werd zonder blikken of blozen volgeschonken. Dit is mijn soort koffiewinkel.

2. Een goed idee voor al je decemberborrels en –feestjes: Union Square Cafe nuts (hier is het recept in t Engels). Ze zijn pittig, zoet en zout, met een intrigerend randje rozemarijn dat stoppen met eten heel lastig maakt. Schuif een pond gemengde, rauwe noten in een oven van 175 graden en bak ze een kwartier tot ze lekker ruiken en licht goudbruin zijn. Smelt ondertussen een klontje boter (15 gram) en roer er 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn, een kwart theelepel cayennepeper, 2 theelepels donkere basterdsuiker en een halve theelepel grof zeezout doorheen.

Roer het botermengsel door de geroosterde noten en spreid ze weer uit op je bakblik. Bak de nootjes nog een minuut of 5 om de smaakjes goed vast te zetten. Laat ze even afkoelen en eet ze warm, of laat ze helemaal afkoelen en eet ze koud.

3. Gedroogde mango is misschien wel de perfecte kantoorsnack. In de zakjes van de Ekoplaza zit af en toe een zuur exemplaar, wat waarschijnlijk vervelend klinkt, maar het net even spannender maakt om ze te eten. Dat doe ik dan ook veel en vaak.

3 leuke dingen

1. ’s Avonds bij het opruimen van de keuken moet ik regelmatig grinniken om de Spilled Milk podcast. De in Seattle wonende Molly en Matthew hebben het over snacks en recepten en slaan een hoop zijweggetjes in die daar niets mee te maken hebben maar wel heel grappig zijn.

2. Eén van de leukste Amerikaanse bloggers schrijft in haar gift guides over dingen die je wilt in je keuken. Leuk om te lezen, handig voor cadeauideeen.

3. Een paar weken geleden kocht ik Repertoire van Jessica Battilana, een kookboek vol eten dat de schrijfster duidelijk echt maakt, in een echt leven. Alles wat ik er tot nu toe uit kookte was lekker, dus ik denk dat ik doorga tot ik alles heb gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *