3 lekkere dingen, 3 leuke dingen

Nootjes met rozemarijn
Nootjes naar recept van Union Square Café. Lekker!

3 lekkere dingen

1. Een goed idee voor al je decemberborrels en –feestjes: Union Square Cafe nuts (hier is het recept in t Engels). Ze zijn pittig, zoet en zout, met een intrigerend randje rozemarijn dat stoppen met eten heel lastig maakt. Schuif een pond gemengde, rauwe noten in een oven van 175 graden en bak ze een kwartier tot ze lekker ruiken en licht goudbruin zijn. Smelt ondertussen een klontje boter (15 gram) en roer er 2 eetlepels gehakte verse rozemarijn, een kwart theelepel cayennepeper, 2 theelepels donkere basterdsuiker en een halve theelepel grof zeezout doorheen.

Roer het botermengsel door de geroosterde noten en spreid ze weer uit op je bakblik. Bak de nootjes nog een minuut of 5 om de smaakjes goed vast te zetten. Laat ze even afkoelen en eet ze warm, of laat ze helemaal afkoelen en eet ze koud.

2 . Sommige ochtenden krijg ik me alleen naar het station gesleept door de gedachte aan de cappuccino bij Pret-a-Manger. Jongens, dit is lekkere koffie! Pittig, romig, heerlijk. Als je zelf een beker meeneemt, noemen ze dat een “special cup” en krijg je 50 cent korting. Laatst liep er een meisje binnen met een jampotje en dat werd zonder blikken of blozen volgeschonken. Dit is mijn soort koffiewinkel.

3. Gedroogde mango is misschien wel de perfecte kantoorsnack. In de zakjes van de Ekoplaza zit af en toe een zuur exemplaar, wat waarschijnlijk vervelend klinkt, maar het net even spannender maakt om ze te eten. Dat doe ik dan ook veel en vaak.

3 leuke dingen

1. ’s Avonds bij het opruimen van de keuken moet ik regelmatig grinniken om de Spilled Milk podcast. De in Seattle wonende Molly en Matthew hebben het over snacks en recepten en slaan een hoop zijweggetjes in die daar niets mee te maken hebben maar wel heel grappig zijn.

2. Eén van de leukste Amerikaanse bloggers schrijft in haar gift guides over dingen die je wilt in je keuken. Leuk om te lezen, handig voor cadeauideeen.

3. Een paar weken geleden kocht ik Repertoire van Jessica Battilana, een kookboek vol eten dat de schrijfster duidelijk echt maakt, in een echt leven. Alles wat ik er tot nu toe uit kookte was lekker, dus ik denk dat ik doorga tot ik alles heb gemaakt.

P.S.: Pizza is een voor-altijd-favoriet, dus verzamelde ik drie manieren om het deeg op tijd klaar te krijgen (één voor als je de dag ervoor al aan de pizza denkt, één voor een paar uur van tevoren en één voor als je NU pizza wilt). Voor het maken van granola heb ik dan maar weer één recept nodig, want dat is gewoon het allerbeste recept.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *