3 lekkere dingen, 3 leuke dingen

Kom yoghurt met dadels en beetje olijfolie
Griekse yoghurt + gebakken dadels = zo goed

Januari zou vast geen hoofdprijs winnen als er een wedstrijd kwam voor lekkerste maand. Te veel goede voornemens en te weinig zon, dan moet je als maand wel erg hard werken om nummer één te worden. Toch kwam ik verschillende smakelijke dingen tegen de afgelopen tijd- en dook weer eens in een paar oude favorieten.

3 leuke dingen

  1. In januari overstroomt Instagram met dieetdagboeken en kommen havermout. Niks mis mee (sommige zijn zelfs verbluffend mooi), maar ik vind het een goede zaak als er af en toe een andere stem doorheen komt. Eetman is er zo één. Hij proeft bier, dipt brood in kaasfondue en maakt een vegetarische kapsalon. Kijk, zo komen we die eerste maand van het jaar wel door.
  2. Nog een man die schrijft over eten dat je wil (in plaats van eten waarvan je vindt dat je het moet willen) is Matthew Amster-Burton. In Hungry Monkey schrijft hij over eten met zijn dochter en het is één van mijn favoriete boeken. Matthew wil duidelijk het allerbeste voor zijn dochter, maar weigert te stressen over wat er op haar bord komt. Hij zet haar lekkere dingen voor, eet met haar mee en hoopt er verder het beste van. Een man naar mijn hart.
  3. Grace and Frankie zijn terug op Netflix! Man, als ik op mijn tachtigste toch zo’n vrolijk, druk leven mag hebben als deze twee vrouwen. Of op m’n veertigste, daar doe ik het ook voor.

3 lekkere dingen

  1. Zin in een wulps, zoet-zoutig begin van je zondag? Bak deze dadels, strooi ze warm over Griekse yoghurt en geef een gewone dag het gevoel van een ontspannen ochtend in een luxe spa.
  2. Ik bakte deze rozijnen pannenkoekjes en als je ook rozijnenfans in huis hebt, maak je vast vrienden als je hetzelfde doet. Voor het eerst waren mijn panbaksels met rozijn niet loodzwaar of klef of allebei- en lukte het om in elk pannenkoekje rozijnen te krijgen. “Dat is wel eerlijk, toch, mama?”
  3. Op weg naar de trein rende ik binnen bij de Hema en kwam weer naar buiten met een doosje macadamia’s. Dat was een goed idee. Dit zijn macadamia’s zoals je ze wilt. Ze verkruimelen precies op de goede manier tussen je kiezen, zijn niet vettig en lekker donker geroosterd (maar niet te). Yum.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *