3 Lekkere dingen 3 leuke dingen (november 2019)

Koken in Koffietiijd
In de keuken van Koffietijd

3 Leuke dingen

  1. Ik wokte noedels met verdwaalde groente in Koffietijd! Mijn foto van de noedels die ik maakte met twee te veel gekochte preien won de Cordaid Food Battle en toen mocht ik dus live in een pan roeren. Vol in de make-up, met strikte instructies om vooral bezig te blijven achter mijn aanrecht. (Nog nooit zo lang in een pan noedels geroerd.) ‘t Was een mooie ervaring, hoewel het nog mooier was geweest als het eindresultaat ook in beeld was geweest. Aaaah, televisie.
  2. Het chique, kleine tasje op nummer 46 van mijn Klompenlijst is binnen. Ah yeah. Ze is klein en geel en maakt elke outfit beter. Ik ben verliefd.
  3. Op zoek naar meer leuke blogs om te volgen? Leonie van GewoonWatEenStudentjesAvondsEet is één van mijn favorieten. Ik heb nog nooit een heel recept van haar gemaakt, omdat ze vooral beschrijvingen van spontane keukenexperimenten post. Een beetje knoeien in de keuken kan ik ook prima zonder recept. Maar ik lees heel graag haar dagboeken en soms blijken haar kookbabbels toch ook opeens nuttig. Laatst stond ik in de keuken met twee overgeschoten preien (alweer) en een flesje kookroom dat er niet verser op werd. Een brainwave herinnerde mij aan iets fijns dat Leonie met prei en room deed en 20 minuten later zaten we aan tafel met pasta met prei-roomsaus, feta en hazelnoten. Yum.

3 Lekkere dingen

  1. Geroosterd brood met boter en crispy chili oil van Laoganma. Deze zomer kocht ik vijf potjes in de Aziatische supermarkt voor een restaurantig recept. Ik vreesde dat ze verder ongebruikt richting de achterkant van mijn koelkast zouden verdwijnen, maar de bodem van de crispy chili oil is inmiddels in zicht. Het maakt met z’n funky, uiige licht-pittigheid namelijk bijna alles lekkerder. Groente, noedels, zelfs cottage cheese. Maar mijn favoriet is dus een geroosterde boterham met echte boter en de olie. Nog veel beter dan een boterham met kaas en sambal.
  2. Bon bon bloc praliné wit. Tot een paar weken geleden werd ik niet warm of koud van bon bon bloc en nu kan ik opeens niet zonder. De perfecte combinatie voor het einde van de dag: bon bon bloc praliné wit + Friends op Netflix + een suf taakje dat al veel te lang ligt. Hoe lekker dat nu eindelijk mijn sokken uitgezocht zijn en vier kilo sperziebonen schoongemaakt in de vriezer liggen.
  3. Kaneel in de koffie. Kaneel en koffie vond ik al een fijne combinatie, maar in de uitvoering ging het altijd mis. Het filter van mijn pruttelpotje raakte verstopt als ik de kaneel mee liet brouwen met mijn espresso, maar als ik het poeder na het zetten over de koffie strooide, kreeg ik onaantrekkelijke klontjes. En toen zag ik in de Instagram stories van Nimysal dat ze kaneel in haar kopje deed en daarna de hete koffie erop schonk. Dat werkt dus als een tierelier en nu neem ik elke ochtend een zelfgemaakte kaneelcappuccino mee naar kantoor.

Psssst

Ook als je niet op televisie bent is roeren in een wok een heel goed idee. En nog lekker snel ook. Probeer deze smakelijke hapjes eens:

Nog op zoek naar een fijne wok? Daar kan ik je mee helpen.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *