Brood en snacks,  Inspiratie,  Lijstjes,  Recepten

3 Lekkere dingen, 3 leuke dingen

Meisje met flesje sap en jongetje met bitterbal
Team bitterbal

3 Lekkere dingen

.

2. Deze ranch dip (een dikkere variant van de ranch dressing van GlutenFree Girl) maakt mensen op een feestje blij en kost vrijwel geen moeite:

Schep gelijke delen Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Schud er knoflookpoeder, gedroogde oregano en gedroogde dille overheen. De hoeveelheden komen niet nauw, maar begin eens met 3 grote scheppen yoghurt, 3 grote scheppen mayo, een kwart theelepel knoflookpoeder en een halve theelepel elk van de dille en oregano. (En maak voor je volgende feestje vier keer zoveel, omdat iedereen dan weet hoe lekker dit is en naar de kom holt zodra hij verschjijnt.)

Meng goed en zet minstens een halve dag in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Proef voor je hem neerzet of er zout bij moet. Ik doe dat nooit, maar jij vindt het misschien wel lekker. Geef er naturel ribbelchips of wortel- en bleekselderijstaafjes bij voor het dippen.

(Als je nog minder tijd hebt voor je borrelhap, heb ik in dit Lekkere Plan een goede truc voor je om hummus van de supermarkt veel lekkerder te maken.)

2. Bitterballen! Als je Lekker Plan op Instagram volgt weet je al dat mijn koters grote fans zijn van bitterballen. Meestal eet ik niet mee (ik ben meer van de kaas), maar nu het grijze deel van de herfst is begonnen, gaat mijn hand als vanzelf ook naar de schaal. Lekker, iets knapperigs en warms. Laatst aten we ze bij een gin-tonic naast het haardvuur van de Riva Wijnlounge en dat was de perfecte afsluiting van een oktoberse zondagmiddag. (Voor je de kinderbescherming belt: de koters dronken appelsap. Ze zaten daarbij voornamelijk zonder ons aan de bar te sjansen met het vriendelijke personeel, dat wel.)

3. Via de Instagram account van Monique van Loon kwam ik achter het bestaan van Parmitufo, in Parmezaan gerolde salami met truffel. Nu dagdroom ik er regelmatig over, zo lekker vind ik ‘m.

3 Leuke dingen

1. Heb je Salt, Fat, Acid, Heat al ontdekt op Netflix? Zo niet: gaat dat zien. Samin Nosrat, eet, geniet en legt dingen over koken uit, zonder ooit sorry te zeggen voor de grote happen die ze neemt of voor de omvang van haar in tuinbroek gehulde billen. Wat een heerlijk programma.

2. Gemma Burgess schrijft televisieshows, en dit blog dat ik net heb ontdekt en waar ik nu verliefd op ben. Ze is grappig, ze is feministisch en ze zorgt dat ik alle make-up en boeken wil kopen waar ze over schrijft.

3. Adam Roberts (de Amateur Gourmet) had vroeger ook een blog, maar nu niet meer. Hij heeft nog wel een Instagram account en sinds kort schrijft hij (weer) deze nieuwsbrief die alles heeft waar je eetblogs voor leest. Goede recepten, heel veel meningen over eten en een schrijfstijl waar je blij van wordt.

P.S.: Zin in een bakproject met je koters? Maak peperkoekhuisjes met ze en zie jezelf veranderen in superheld (in ieder geval in hun ogen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *