Blog,  Keukenbenodigdheden

De beste ijsmachine (ik vond hem voor je)

Zelfgemaakt ijs is genieten. De zoektocht naar de beste ijsmachine is wat lastiger, met zoveel modellen dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik voor je uitgeplozen welke ijsmachine het best past bij jouw situatie. Laatste update: april 2021.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik mogelijk een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

De belangrijkste keuze die je moet maken is tussen een zelfvriezende machine en een apparaat met een los in te vriezen koelelement. Ze hebben allebei zo hun voor- en nadelen:

 • Met een zelfvriezende machine kun je spontaan ijs maken, zelfs verschillende smaken achter elkaar. Het is een flink apparaat voor in een keukenkastje, maar je hoeft er geen ruimte voor te maken in je vriezer.
 • Met een apparaat met koelelement kun je voor een klein prijsje aan de slag. Je moet wel vooruit plannen (en ruimte in in je vriezer hebben), want het element heeft tot een dag in de vriezer nodig om goed koud te worden.

Ik ploos technische verschillen uit en las Heel Veel reviews om de beste ijsmachines in hun soort te vinden. Dat zijn:

De crème de la crème

Kubusvormige ijsmachine met doorzichtige deksel aan de bovenkant
Magimix Gelato Expert

Maak het lekkerste ijs met de mooiste machine

Voor spontane ijsmakers

Domo DO9066I

Draai heerlijk ijs wanneer het jou uitkomt

Zorgeloos uitproberen

Domo DO2309I

Bereid prima ijs voor een prima prijs

Meer weten?

Magimix Gelato Expert (simpelweg de beste ijsmachine)

Kubusvormige ijsmachine met deksel bovenop

Het smeuïgste ijs maak je met deze zelfvriezende ijsmachine. Hij is bepaald niet gratis, maar als je serieus bent over ijs krijg je voor zijn flinke aankoopbedrag de beste ijsmachine in huis. Dit hadden reviewers er bijvoorbeeld over te zeggen:

 • “Goed smeuïg ijs in minder dan 30 min. Daarbij heb ik wel de machine 10 min laten voorkoelen.”
 • “De machine is heel goed te reinigen. Er zijn geen vervelende hoekjes waar je amper bij kan.”
 • “Voordeel is ook dat het toestel je bereiding 2u op temperatuur houdt. Dat is handig wanneer je ijs wil serveren na een maaltijd bijvoorbeeld.” 

Het enige gemopper dat ik over deze machine lees gaat over zijn geluid. Maar met een brom die lijkt op “een pan rijst die zachtjes staat te koken” zou ik prima kunnen leven. Zeker als ik heerlijk ijs als beloning krijg!

Domo DO9066I (maak romig ijs voor een goede prijs)

Deze Domo kocht ik vorig jaar na mijn grote ijsmachine-onderzoek en ik ben er content mee. Voor rond de 200 Euro (de onderkant van de markt voor zelfvriezende machines) maakt hij lekker romig ijs. Andere reviewers zijn het met mij eens:

 • “Heerlijke smaak en prachtige structuur. Met deze machine raak je een absoluut verwende ijseter!”
 • “Hij is heel makkelijk in gebruik.”
 • “Makkelijk schoon te maken.”

Let wel op dat je de machine op tijd uit zet. Als het ijs bovenop heel stevig is, is het onderin zo hard dat je het lastig uit de emmer krijgt. Stop dus met draaien als het ijs nog wat zacht is en zet het even in een bak in de vriezer als je het harder wilt.

Domo DO2309I (goedkope ijsmachine met element)

Ronde ijsmachine van Domo met doorzichtig deksel

Met deze machine kun je onbezorgd uitproberen of zelf ijs maken iets voor je is. De Domo DO2309I koop je voor ongeveer 40 Euro en hij maakt prima ijs. Reviewers:

 • “Hij is snel en geeft heel goed ijs.”
 • “Makkelijk schoon te maken.”
 • “Hij is handig in gebruik en ziet er leuk uit. Het enige is wel dat je voldoende plek moet hebben in je diepvries om het koelelement in te steken.”

Opvallend genoeg lees ik dat verschillende reviewers een machine kochten waarvan de emmer lek was. Let daarop en stuur hem terug ter vervanging als jij hetzelfde probleem hebt.

Nog meer weten?

Dat kan. Ik maakte een heel artikel met alles dat je wilt weten over ijsmachines.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *