-
Andijvie wokken
Andijvie wokken is een heel goed idee. Je ziet het niet vaak, gebakken andijvie, maar dat is zonde. Het is namelijk heel lekker. Als je wel eens gekookte andijvie hebt gegeten, denk je nu misschien “ohoh”. Gekookte andijvie (zeker de variant “met een papje” die veel mensen in hun jeugd gegeten schijnen te hebben) kan onaantrekkelijk slijmerig zijn Maar wees…
-
Paprika snijden (de handigere manier)
Paprika snijden is een simpel klusje, en toch kan het waarschijnlijk handiger dan je het nu doet. Kom, ik vertel je hoe. De onhandige manier van paprika snijden Als je lijkt op iedereen die ik wel eens een paprika heb zien snijden, snijd je je paprika langs de steel van boven naar beneden doormidden. Dan trek je de zaadjes er…
-
Venkelsalade
Dit is venkelsalade op z’n best: fris citroenig van smaak, geurig en knapperig zonder dat je moeie kaken krijgt van al het kauwen. Ook niet vervelend: hij is heel makkelijk te maken. Voor deze venkelsalade snijd je venkel in zo dun mogelijke reepjes. (Hulp nodig daarbij? Ik schreef een artikel over de makkelijkste manier om venkel te snijden.) Dan laat…
-
Venkel snijden (zo doe je dat makkelijk)
Venkel snijden is een vrij simpel klusje. Maar als je het nog niet vaak gedaan hebt, lijkt de witte venkelknol snijden misschien wat intimiderend. Daarom praat ik je er stap voor stap doorheen. (Of kijk de video hieronder.) Met andere woorden: dit is een artikel voor iedereen die zich afvraagt “hoe moet je venkel snijden?” Stap 1: Venkel schoonmaken Venkel…
-
Gigi Hadid pasta recept (met romige tomatensaus)
Gigi Hadids pasta heeft het allemaal: veel smaak, een luxueus gevoel en een lekker korte bereidingstijd. Mijn variatie op haar romige tomatensaus heeft geen alcohol zodat iedereen mee kan eten. Wat is Gigi Hadid pasta? In 2020 zette supermodel Gigi Hadid een recept voor pasta met romige tomatensaus op Instagram en dat werd een hit. De saus die ze maakt…
-
Stoofperen recept simpel (met maar 3 ingrediënten)
Als ik zo vrij mag zijn: dit is het ideale stoofperen recept. Simpel, lekker zoet en met prachtig rode stoofperen als resultaat. Stoofpeertjes maken zonder stress doe je zo Er zijn volgens mij een paar uitdagingen waar je tegenaan kunt lopen bij het stoofperen koken. Dat zijn: Met dit recept voor stoofperen kan ik die niet helemaal oplossen voor je.…
-
Makkelijke kaasbroodjes maken (recept voor pão de queijo)
Kaasbroodjes maken is veel makkelijker dan je misschien denkt. Met dit recept maak je eenvoudig mini kaasbroodjes met lekker veel kaassmaak en een chewy binnenkant. Even om misverstanden te voorkomen: dit zijn dus geen kaasbroodjes van bladerdeeg met romige vulling. Je weet wel, zoiets als de kaasbroodjes van de Hema. Die zijn prima, maar niet zo onweerstaanbaar als deze goudgele…
-
Zelf broodjes bakken (omdat je hamburgers het beste verdienen)
Er is niet veel plaats voor zelf broodjes bakken in mijn drukke leven. Met twee koters, een baan en een opstartend bedrijf vind ik andere dingen meestal belangrijker dan deeg kneden. Maar voor deze broodjes maak ik een uitzondering. Zelfgemaakte broodjes hamburger worden er namelijk fantastisch van. Als ik hamburgers eet (een uitzondering sinds ik doordeweeks vegetarisch eet), moet het…
-
Witlofsalade met ei en kip (supersnel en gelukkigmakend)
Deze witlofsalade met ei en gerookte kip staat supersnel op tafel en maakt iedereen blij (in mijn gezin, in ieder geval). Gedoe is er in dit leven al genoeg, daar hoeft je witlofsalade recept niet nog meer aan toe te voegen.
-
Macronutriënten en micronutriënten: helemaal niet zo ingewikkeld
Als je af wilt vallen, of zelfs als je gewoon gezond wilt eten, kom je al snel macronutriënten (of hun afgekorte zusje “macro’s”) en micronutriënten tegen. Klinkt ingewikkeld en belangrijk, maar laat je niet bang maken. Ik vertel je wat je moet weten- en wat je lekker weer kunt vergeten. Wat zijn macronutriënten? Macronutriënten zijn de voedingsstoffen waar je op…