-
Dit is het verschil tussen tofu en tempeh
Vegetarisch, veelzijdig en gemaakt van sojabonen. Tofu en tempeh delen een hoop hokjes in voedselland. Toch zijn er ook best wat verschillen. Annemiek van Nutribites.nl zet ze voor je op een rij. Handig! De herkomst is verschillend Zowel tofu als tempeh komen oorspronkelijk uit Azië, maar niet uit dezelfde landen. Tofu vindt zijn oorsprong in Mongolië of China terwijl tempeh voor het eerst in Indonesië werd gegeten. Tofu en tempeh zien er anders uit Tofu is van zichzelf egaal wit van kleur en heeft meestal de vorm van een blok of kleinere blokjes. Hoe stevig hij is hangt af van hoeveel water erin zit. In Nederlandse supermarkten vind je eigenlijk altijd heel stevige blokken, maar…
-
Professionele massage krijgen (meer van dat, aub)
Dit jaar probeer ik door alle lockdowns en sociale afstand heen 52 kleine (of soms wat grotere) avonturen te beleven. Ik houd ze bij op een Klompenlijst, als je mee wilt lezen. Net voor de boel in december weer volledig op slot ging, werden mijn spieren voor het eerst professioneel onder handen genomen.
-
Zo koop je de beste magnetron voor jouw keuken
We zijn plannen aan het maken om onze keuken te verbouwen. Dat is één van de avonturen op mijn Klompenlijst dit jaar en het is nodig. Het deurtje van de gootsteenkast is al drie keer van zijn scharnieren gevallen, de vaatwasser maakt nog ongeveer 50% van zijn inhoud schoon en de vonken van het fornuis knallen minutenlang gezellig door nadat ik een vuurtje heb gemaakt. We spraken dus af met een keukenman om te bespreken wat we willen van een nieuwe keuken. Dat was een beste man hoor, behalve dan dat hij moest gniffelen toen ik zei dat ik een magnetron wil in mijn nieuwe keuken. “Ik verkoop veel keukens…
-
Het beste tosti-ijzer
Je zou het niet denken als je alle Aziatische smaken op deze site ziet, maar het tosti-apparaat is een belangrijk ding in ons huis. Dat heeft eigenlijk slechts één reden: mijn zoon. Er zijn weinig dingen die zo betrouwbaar acceptabel zijn in zijn kleuterwereld als een tosti. Maandagochtendstress, verdriet over afgewezen hagelslag, een mama die snel-snel de lunch naar binnen wil hebben, een tosti maakt het allemaal beter. (Oh, ennuh. Eigenlijk zijn tosti’s en Aziatische smaken niet zo’n vreemd duo. Schep eens wat kimchi tussen een tosti met jonge kaas en proef wat ik bedoel.) Natuurlijk is een tosti uit de pan superieur; ik neem aan dat we het daarover…
-
De beste kookboeken (als je houdt van recepten die werken)
Vraag drie mensen die van eten houden wat de beste kookboeken ooit zijn en je krijgt drie verschillende antwoorden. Nou ja, nadat ze iets van Jamie Oliver of Yotam Ottolenghi hebben genoemd, want dat hoort. Punt is dat er een hoop boeken in aanmerking komen voor de titel “beste kookboek van de wereld”. Het zijn er zelfs zoveel dat het wellicht onzinnig is om te vertellen wat mijn favorieten zijn. Toch doe ik dat, want volgens mij verdien je meer dan het nieuwste Jamie Oliver kookboek of de laatste Ottolenghi-hype.
-
Gebakken garnalen met knoflook en kokoswater
Je maakt voor deze onweerstaanbare gebakken garnalen met knoflook een karamelsausje van kokoswater. Geen zorgen, dat is niet zo toetjesachtig als het klinkt. Integendeel, het is een bekende Vietnamese manier om hartig eten heerlijk te maken.
-
De beste rijstkoker (zo koop je hem)
Eén van mijn favoriete keukenapparaten is de rijstkoker. Omdat ik iedereen zo’n fijn apparaat gun, zet ik voor je op een rij hoe je de beste rijstkoker voor jouw leven vindt.
-
Boterkoek maken (een zoet, boterig avontuur)
Op mijn bucket-list-voor-een-jaar staat dit jaar boterkoek bakken op nummer 28. Handig, zo’n avontuur dat je af kunt strepen zonder de virusvolle wereld in te hoeven. Dat deed ik afgelopen weekend dus, nadat ik mezelf moed in had gesproken.
-
Zelf sambal maken (simpel en heerlijk)
Zelf sambal maken klinkt culinair, maar is stiekem heel simpel. Ik geef je mijn 5-minuten recept (plus een hele hoop achtergrondinformatie over het pittige sausje).
-
Champignons bakken (met drie gouden regels voor succes)
Ontdek de drie gouden regels voor champignons bakken en zet binnen een paar minuten goudbruine, sappige paddenstoelen op tafel. Heb je daarna nog vragen, lees even door. Want die beantwoord ik natuurlijk ook. Ik vertel je hieronder alles wat ik weet over champignons bakken. Wil je liever gelijk aan de slag met een champignons recept? Dat kan. Klik hier en ren naar je fornuis. De gouden regels voor champignons bakken Een recept volgen bij het champignons bereiden is natuurlijk een prima optie. Maar het hóeft niet, want er zijn maar drie regels voor de makkelijkste, snelste manier van champignons klaarmaken. Dat zijn: 1. Bak ze heet 2. Bak ze snel…