-
Chinese kool bewaren (zo houd je Chinese kool lang lekker)
Chinese kool is één van mijn lievelingsgroentes. Omdat hij zo lekker en veelzijdig is, natuurlijk. Maar zeker ook omdat hij zo zoet wacht tot ik klaar voor ‘m ben. Zonder verwelken, bruin worden of ander akeligs. In zijn geheel blijft de kool gerust een week goed, als het nodig is. Vaak kun je hem zelfs langer bewaren dan dat. Laatst…
-
Chinese kool schoonmaken
Chinese kool schoonmaken is misschien wel het simpelste keukenklusje dat ik ken. Met het weggooien van de buitenste bladeren ben je al zo ongeveer klaar. Ik ben nog nooit aarde of andere viezigheid tegengekomen in een Chinese kool. En ik heb er toch al een hoop verorberd. Zelf kimchi maken van kool is namelijk één van mijn favoriete dingen. Paksoi…
-
Spinazie wassen (zo doe je het goed)
Het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan je spinazie wassen. Je hebt veel water en een beetje geduld nodig, anders krijg je onherroepelijk knarsende tanden. De blaadjes kunnen namelijk verrassend veel zand verbergen. Tenzij je een “drie keer in ijswater gewassen” zak uit de supermarkt koopt, natuurlijk. Daarmee kun je gelijk naar je fornuis. Maar alle…
-
Hoeveel spinazie per persoon heb je nodig?
Spinazie koken is makkelijk, maar spinazie kopen kan best een uitdaging zijn. Want: hoeveel spinazie per persoon heb je nodig ? Ik help je op weg. Spinaziegerechten kunnen een uitdaging zijn omdat de blaadjes zo ontstellend slinken. Een megazak verandert bij het verse spinazie koken zo in een minibergje. Ook verse spinazie roerbakken is daarop geen uitzondering. Gelukkig is de…
-
Groene asperges voorbereiden voor de pan (schillen hoeft niet)
Groene asperges voorbereiden is een stuk makkelijker dan witte asperges klaar maken voor de pan. Je hoeft ze niet te schillen, spoelt ze onder de kraan snel schoon en snijden is ook een fluitje van een cent. Als het al nodig is. Meer details nodig? Maar natuurlijk: Je dunschiller kan in de la blijven bij het groene asperges voorbereiden Groene…
-
Groene asperges kopen (3 stappen voor succes)
Vind je groene asperges kopen een uitdaging? Ik ken het gevoel. Maar ze zijn de moeite waard, dus laat me je helpen. Kort samengevat wil je groene asperges kopen die spetterend vers en niet al te klein zijn. In iets meer woorden doe je dat als volgt: Stap 1: Vermijd groene asperges kopen van de andere kant van de wereld…
-
Andijvie wokken
Andijvie wokken is een heel goed idee. Je ziet het niet vaak, gebakken andijvie, maar dat is zonde. Het is namelijk heel lekker. Als je wel eens gekookte andijvie hebt gegeten, denk je nu misschien “ohoh”. Gekookte andijvie (zeker de variant “met een papje” die veel mensen in hun jeugd gegeten schijnen te hebben) kan onaantrekkelijk slijmerig zijn Maar wees…
-
Paprika snijden (de handigere manier)
Paprika snijden is een simpel klusje, en toch kan het waarschijnlijk handiger dan je het nu doet. Kom, ik vertel je hoe. De onhandige manier van paprika snijden Als je lijkt op iedereen die ik wel eens een paprika heb zien snijden, snijd je je paprika langs de steel van boven naar beneden doormidden. Dan trek je de zaadjes er…
-
Venkelsalade
Dit is venkelsalade op z’n best: fris citroenig van smaak, geurig en knapperig zonder dat je moeie kaken krijgt van al het kauwen. Ook niet vervelend: hij is heel makkelijk te maken. Voor deze venkelsalade snijd je venkel in zo dun mogelijke reepjes. (Hulp nodig daarbij? Ik schreef een artikel over de makkelijkste manier om venkel te snijden.) Dan laat…
-
Venkel snijden (zo doe je dat makkelijk)
Venkel snijden is een vrij simpel klusje. Maar als je het nog niet vaak gedaan hebt, lijkt de witte venkelknol snijden misschien wat intimiderend. Daarom praat ik je er stap voor stap doorheen. (Of kijk de video hieronder.) Met andere woorden: dit is een artikel voor iedereen die zich afvraagt “hoe moet je venkel snijden?” Stap 1: Venkel schoonmaken Venkel…