• Ei tofu en tempeh

    Dit is het verschil tussen tofu en tempeh

    Vegetarisch, veelzijdig en gemaakt van sojabonen. Tofu en tempeh delen een hoop hokjes in voedselland. Toch zijn er ook best wat verschillen. Annemiek van Nutribites.nl zet ze voor je op een rij. Handig! De herkomst is verschillend  Zowel tofu als tempeh komen oorspronkelijk uit Azië, maar niet uit dezelfde landen. Tofu vindt zijn oorsprong in Mongolië of China terwijl tempeh voor het eerst in Indonesië werd gegeten.   Tofu en tempeh zien er anders uit  Tofu is van zichzelf egaal wit van kleur en heeft meestal de vorm van een blok of kleinere blokjes. Hoe stevig hij is hangt af van hoeveel water erin zit. In Nederlandse supermarkten vind je eigenlijk altijd heel stevige blokken, maar…

  • Uncategorized

    Zo koop je de beste magnetron voor jouw keuken

    We zijn plannen aan het maken om onze keuken te verbouwen. Dat is één van de avonturen op mijn Klompenlijst dit jaar en het is nodig. Het deurtje van de gootsteenkast is al drie keer van zijn scharnieren gevallen, de vaatwasser maakt nog ongeveer 50% van zijn inhoud schoon en de vonken van het fornuis knallen minutenlang gezellig door nadat ik een vuurtje heb gemaakt. We spraken dus af met een keukenman om te bespreken wat we willen van een nieuwe keuken. Dat was een beste man hoor, behalve dan dat hij moest gniffelen toen ik zei dat ik een magnetron wil in mijn nieuwe keuken. “Ik verkoop veel keukens…

  • Uncategorized

    Het beste tosti-ijzer

    Je zou het niet denken als je alle Aziatische smaken op deze site ziet, maar het tosti-apparaat is een belangrijk ding in ons huis. Dat heeft eigenlijk slechts één reden: mijn zoon. Er zijn weinig dingen die zo betrouwbaar acceptabel zijn in zijn kleuterwereld als een tosti. Maandagochtendstress, verdriet over afgewezen hagelslag, een mama die snel-snel de lunch naar binnen wil hebben, een tosti maakt het allemaal beter. (Oh, ennuh. Eigenlijk zijn tosti’s en Aziatische smaken niet zo’n vreemd duo. Schep eens wat kimchi tussen een tosti met jonge kaas en proef wat ik bedoel.) Natuurlijk is een tosti uit de pan superieur; ik neem aan dat we het daarover…

  • Inspiratie,  Keukenbenodigdheden

    De beste kookboeken (als je houdt van recepten die werken)

    Vraag drie mensen die van eten houden wat de beste kookboeken ooit zijn en je krijgt drie verschillende antwoorden. Nou ja, nadat ze iets van Jamie Oliver of Yotam Ottolenghi hebben genoemd, want dat hoort. Punt is dat er een hoop boeken in aanmerking komen voor de titel “beste kookboek van de wereld”. Het zijn er zelfs zoveel dat het wellicht onzinnig is om te vertellen wat mijn favorieten zijn. Toch doe ik dat, want volgens mij verdien je meer dan het nieuwste Jamie Oliver kookboek of de laatste Ottolenghi-hype.

  • Groente,  Recepten

    Champignons bakken (met drie gouden regels voor succes)

    Ontdek de drie gouden regels voor champignons bakken en zet binnen een paar minuten goudbruine, sappige paddenstoelen op tafel. Heb je daarna nog vragen, lees even door. Want die beantwoord ik natuurlijk ook. Ik vertel je hieronder alles wat ik weet over champignons bakken. Wil je liever gelijk aan de slag met een champignons recept? Dat kan. Klik hier en ren naar je fornuis. De gouden regels voor champignons bakken Een recept volgen bij het champignons bereiden is natuurlijk een prima optie. Maar het hóeft niet, want er zijn maar drie regels voor de makkelijkste, snelste manier van champignons klaarmaken. Dat zijn: 1. Bak ze heet 2. Bak ze snel…