-
Plantaardige melk voor de lekkerste cappuccino
Keuze genoeg als je geen zuivel wilt drinken, maar met welke plantaardige melk maak je de beste cappuccino? Annemiek van Nutribites.nl zocht het voor je uit. Dit zijn 5 soorten plantaardige melk die goed schuimen. Sojamelk Sojamelk is populair voor in de koffie, al is niet iedereen weg van de smaak. Die verschilt behoorlijk tussen merken, dus experimenteren loont. Over het algemeen geeft sojamelk wel…
-
‘Smores eten (zoet en plakkerig)
Dwars door lockdowns en sociale afstand heen probeer ik dit jaar 52 kleine (en wat grotere) avonturen te beleven. Met kerst kwam er een gasbrander op tafel en maakten we ‘smores. Van sommige avonturen voel je van tevoren aan dat de droom beter is dan de werkelijkheid. Frans leren klinkt fantastisch, tot je achter je grammaticaboek zit. Alleen door Egypte…
-
Dit is het verschil tussen tofu en tempeh
Vegetarisch, veelzijdig en gemaakt van sojabonen. Tofu en tempeh delen een hoop hokjes in voedselland. Toch zijn er ook best wat verschillen. Annemiek van Nutribites.nl zet ze voor je op een rij. Handig! De herkomst is verschillend Zowel tofu als tempeh komen oorspronkelijk uit Azië, maar niet uit dezelfde landen. Tofu vindt zijn oorsprong in Mongolië of China terwijl tempeh voor het eerst in…
-
Professionele massage krijgen (meer van dat, aub)
Dit jaar probeer ik door alle lockdowns en sociale afstand heen 52 kleine (of soms wat grotere) avonturen te beleven. Ik houd ze bij op een Klompenlijst, als je mee wilt lezen. Net voor de boel in december weer volledig op slot ging, werden mijn spieren voor het eerst professioneel onder handen genomen.
-
Snel aan tafel met de beste magnetron
We zijn plannen aan het maken om onze keuken te verbouwen. Dat is één van de avonturen op mijn Klompenlijst dit jaar en het is nodig. Het deurtje van de gootsteenkast is al drie keer van zijn scharnieren gevallen, de vaatwasser maakt nog ongeveer 50% van zijn inhoud schoon en de vonken van het fornuis knallen minutenlang gezellig door nadat…
-
Het beste tosti-ijzer
Je zou het niet denken als je alle Aziatische smaken op deze site ziet, maar het tosti-apparaat is een belangrijk ding in ons huis. Dat heeft eigenlijk slechts één reden: mijn zoon. Er zijn weinig dingen die zo betrouwbaar acceptabel zijn in zijn kleuterwereld als een tosti. Maandagochtendstress, verdriet over afgewezen hagelslag, een mama die snel-snel de lunch naar binnen…
-
De beste kookboeken (als je houdt van recepten die werken)
Vraag drie mensen die van eten houden wat de beste kookboeken ooit zijn en je krijgt drie verschillende antwoorden. Nou ja, nadat ze iets van Jamie Oliver of Yotam Ottolenghi hebben genoemd, want dat hoort. Punt is dat er een hoop boeken in aanmerking komen voor de titel “beste kookboek van de wereld”. Het zijn er zelfs zoveel dat het…
-
Gebakken garnalen met knoflook en kokoswater
Je maakt voor deze onweerstaanbare gebakken garnalen met knoflook een karamelsausje van kokoswater. Geen zorgen, dat is niet zo toetjesachtig als het klinkt. Integendeel, het is een bekende Vietnamese manier om hartig eten heerlijk te maken.
-
De beste rijstkoker (zo koop je hem)
Een rijstkoker maakt met één druk op de knop de basis van het avondeten klaar. Kun jij je concentreren op lekkers om erop of ernaast te eten en dat is zo relaxed. Omdat ik iedereen zo’n fijn apparaat gun, zet ik hieronder op een rij hoe je de beste rijstkoker voor jou vindt.
-
Boterkoek maken (een zoet, boterig avontuur)
Op mijn bucket-list-voor-een-jaar staat dit jaar boterkoek bakken op nummer 28. Handig, zo’n avontuur dat je af kunt strepen zonder de virusvolle wereld in te hoeven. Dat deed ik afgelopen weekend dus, nadat ik mezelf moed in had gesproken.