-
Chinese kool wokken (simpel, snel en smakelijk)
Chinese kool wokken betekent in een paar minuten een heerlijk veelzijdige groente op tafel zetten. Ik praat je er één keer doorheen en volgende keer kun je het zonder hulp. Zo simpel is het. Gelijk naar de keuken? Spring naar het recept en ontdek hoe Chinese kool wokken gaat. Goede redenen om Chinese kool te wokken Chinese kool roerbakken is…
-
Chinese kool snijden (en verder klaar maken voor de pan)
Chinese kool is zo’n heerlijk makkelijke groente. Chinese kool snijden en schoonmaken is een eitje. Een tijd in de koelkast liggen doet deze groente ook niet moeilijk over. Je moet natuurlijk wel even weten hoe het werkt, dus dat vertel ik je graag. Wil je je Chinese kool ook klaarmaken? Goed plan! In een ander artikel lees je alles over…
-
De lekkerste chocolate chip koekjes bakken doe je zo
Oeh, ik heb een gevaarlijk lekker recept voor chocolate chip koekjes voor je. Het combineert zoet deeg met een bont gezelschap aan andere smaken zodat elke hap uitnodigt tot de volgende. Deze koekjes hebben het allemaal. Zoete geurigheid. Frisse knapperigheid. Heel Veel Chocola. Het zijn mijn lievelingskoekjes en vandaag zet ik ze online voor Catharina, als onderdeel van een online…
-
Handig voor je uitzetlijst: essentieel keukengerei
Met deze 19 essentiële keukenspullen kook je een leven lang lekker voor jezelf en anderen. Na 30 jaar koken en een jaar of tien food bloggen zijn dit de spullen die ik in ieder geval nooit meer wil missen. Handig voor als je begint met sparen voor je uitzetlijst. Maar ook als je je afvraagt of er keukengerei is dat…
-
De beste koekenpan (zo koop je hem)
Al een jaar of twintig zoek ik naar de beste koekenpan. Inmiddels heb ik ‘m, maar wat een gedoe. Om jou dat te besparen vertel ik je welke koekenpan je het best kunt kopen. En waarom, natuurlijk. Om lekker te bakken hoeft een pan maar aan een paar eisen te voldoen. Een goede koekenpan: Is stevig Verdeelt de warmte goed…
-
Knoflookbrood maken (in 3 simpele stappen)
Gun jezelf écht lekker knoflookbrood. Je moet ervoor de keuken in, maar je bent er ook zo weer uit. Het is namelijk makkelijker dan een stokbroodje kruidenboter smeren.
-
Plantaardige melk voor de lekkerste cappuccino
Keuze genoeg als je geen zuivel wilt drinken, maar met welke plantaardige melk maak je de beste cappuccino? Annemiek van Nutribites.nl zocht het voor je uit. Dit zijn 5 soorten plantaardige melk die goed schuimen. Sojamelk Sojamelk is populair voor in de koffie, al is niet iedereen weg van de smaak. Die verschilt behoorlijk tussen merken, dus experimenteren loont. Over het algemeen geeft sojamelk wel…
-
‘Smores eten (zoet en plakkerig)
Dwars door lockdowns en sociale afstand heen probeer ik dit jaar 52 kleine (en wat grotere) avonturen te beleven. Met kerst kwam er een gasbrander op tafel en maakten we ‘smores. Van sommige avonturen voel je van tevoren aan dat de droom beter is dan de werkelijkheid. Frans leren klinkt fantastisch, tot je achter je grammaticaboek zit. Alleen door Egypte…
-
Dit is het verschil tussen tofu en tempeh
Vegetarisch, veelzijdig en gemaakt van sojabonen. Tofu en tempeh delen een hoop hokjes in voedselland. Toch zijn er ook best wat verschillen. Annemiek van Nutribites.nl zet ze voor je op een rij. Handig! De herkomst is verschillend Zowel tofu als tempeh komen oorspronkelijk uit Azië, maar niet uit dezelfde landen. Tofu vindt zijn oorsprong in Mongolië of China terwijl tempeh voor het eerst in…
-
Professionele massage krijgen (meer van dat, aub)
Dit jaar probeer ik door alle lockdowns en sociale afstand heen 52 kleine (of soms wat grotere) avonturen te beleven. Ik houd ze bij op een Klompenlijst, als je mee wilt lezen. Net voor de boel in december weer volledig op slot ging, werden mijn spieren voor het eerst professioneel onder handen genomen.