-
Zelf sambal maken (simpel en heerlijk)
Zelf sambal maken klinkt culinair, maar is stiekem heel simpel. Ik geef je mijn 5-minuten recept (plus een hele hoop achtergrondinformatie over het pittige sausje).
-
Champignons bakken (met 3 gouden regels voor succes)
Ontdek de drie gouden regels voor champignons bakken en zet binnen een paar minuten goudbruine, sappige paddenstoelen op tafel. Heb je daarna nog vragen? Lees door, want die beantwoord ik natuurlijk ook. Ik vertel je hieronder alles wat ik weet over champignons bakken. Wil je liever gelijk aan de slag met een champignons recept? Dat kan. Klik naar het recept…
-
Kimchi maken voor beginners (weinig moeite, veel plezier)
Met dit recept is zelf kimchi maken een leuk klusje. Een Koreaanse oma zou wellicht haar neus ophalen voor de methode, maar hij levert heerlijk frisse, pittige kimchi op.
-
Mijn 10 romans in 20/21
Nummer 49 op mijn klompenlijst (een bucket list, maar dan voor één jaar) is “10 romans lezen”. Nou kan ik natuurlijk een foto van mezelf nemen met een boek en jullie melden ‘klaar!”, maar het lijkt me leuker om ook te vertellen welke boeken ik las. Móet jij ze ook lezen? Of juist hard wegrennen als je de kaft ziet?…
-
Ontdek de beste airfryer (en maak je leven lekkerder)
De beste airfryer kopen is zojuist een stuk simpeler geworden. Ik heb namelijk het onderzoekwerk gedaan en vertel je welke airfryer jouw keukendromen waarmaakt.
-
SUPpen (hoezo makkelijk?)
Dit jaar probeer ik 52 kleine (en iets minder kleine) avonturen af te strepen van een bucket-list-voor-één-jaar (ik noem het mijn klompenlijst). Lees mee hoe het mij vergaat. Dit keer: SUPpen op het Gooimeer.
-
De beste staafmixer kopen (zo doe je dat)
Een staafmixer maakt magie: met een druk op een knop verandert groente in soep, fruit in een smoothie en kruiden in pesto. Voor een bescheiden bedrag heb je er één en ga je een hele hoop keukengeluk tegemoet. Tenminste, als je de beste staafmixer voor jouw doel koopt.
-
Tofu met Szechuan saus (vegetarische ma po tofu)
Met deze tofu in Szechuan saus ga je op smaakavontuur naar China, maar dan zonder peperdure tickets. De enige reis die je hoeft te ondernemen is een tripje naar de toko. Dit Szechuan recept beloont je vervolgens met een bord pittige, diephartige heerlijkheid.
-
Kokosijs (tropisch geluk met maar 3 ingrediënten)
Toen ik een ijsmachine kocht, vroeg ik mijn tante om haar favoriete ijsrecept. Ze deed iets verrassends en stuurde me een kokosijs recept. Dat was een vrij briljant recept en ik deel het met je.
-
Fancy picknicken
Om avontuur nummer 16 af te strepen van mijn Klompenlijst, reisde ik af naar Amsterdam met een boodschappentas onder mijn arm. Fancy picknick afgevinkt, zonder een glas champagne of korrel kaviaar in de buurt.