-
Snel aan tafel met de beste magnetron
We zijn plannen aan het maken om onze keuken te verbouwen. Dat is één van de avonturen op mijn Klompenlijst dit jaar en het is nodig. Het deurtje van de gootsteenkast is al drie keer van zijn scharnieren gevallen, de vaatwasser maakt nog ongeveer 50% van zijn inhoud schoon en de vonken van het fornuis knallen minutenlang gezellig door nadat…
-
Het beste tosti-ijzer
Je zou het niet denken als je alle Aziatische smaken op deze site ziet, maar het tosti-apparaat is een belangrijk ding in ons huis. Dat heeft eigenlijk slechts één reden: mijn zoon. Er zijn weinig dingen die zo betrouwbaar acceptabel zijn in zijn kleuterwereld als een tosti. Maandagochtendstress, verdriet over afgewezen hagelslag, een mama die snel-snel de lunch naar binnen…
-
De beste kookboeken (als je houdt van recepten die werken)
Vraag drie mensen die van eten houden wat de beste kookboeken ooit zijn en je krijgt drie verschillende antwoorden. Nou ja, nadat ze iets van Jamie Oliver of Yotam Ottolenghi hebben genoemd, want dat hoort. Punt is dat er een hoop boeken in aanmerking komen voor de titel “beste kookboek van de wereld”. Het zijn er zelfs zoveel dat het…
-
Gebakken garnalen met knoflook en kokoswater
Je maakt voor deze onweerstaanbare gebakken garnalen met knoflook een karamelsausje van kokoswater. Geen zorgen, dat is niet zo toetjesachtig als het klinkt. Integendeel, het is een bekende Vietnamese manier om hartig eten heerlijk te maken.
-
De beste rijstkoker (zo koop je hem)
Een rijstkoker maakt met één druk op de knop de basis van het avondeten klaar. Kun jij je concentreren op lekkers om erop of ernaast te eten en dat is zo relaxed. Omdat ik iedereen zo’n fijn apparaat gun, zet ik hieronder op een rij hoe je de beste rijstkoker voor jou vindt.
-
Boterkoek maken (een zoet, boterig avontuur)
Op mijn bucket-list-voor-een-jaar staat dit jaar boterkoek bakken op nummer 28. Handig, zo’n avontuur dat je af kunt strepen zonder de virusvolle wereld in te hoeven. Dat deed ik afgelopen weekend dus, nadat ik mezelf moed in had gesproken.
-
Zelf sambal maken (simpel en heerlijk)
Zelf sambal maken klinkt culinair, maar is stiekem heel simpel. Ik geef je mijn 5-minuten recept (plus een hele hoop achtergrondinformatie over het pittige sausje).
-
Champignons bakken (met 3 gouden regels voor succes)
Ontdek de drie gouden regels voor champignons bakken en zet binnen een paar minuten goudbruine, sappige paddenstoelen op tafel. Heb je daarna nog vragen? Lees door, want die beantwoord ik natuurlijk ook. Ik vertel je hieronder alles wat ik weet over champignons bakken. Wil je liever gelijk aan de slag met een champignons recept? Dat kan. Klik naar het recept…
-
Kimchi maken voor beginners (weinig moeite, veel plezier)
Met dit recept is zelf kimchi maken een leuk klusje. Een Koreaanse oma zou wellicht haar neus ophalen voor de methode, maar hij levert heerlijk frisse, pittige kimchi op.
-
Mijn 10 romans in 20/21
Nummer 49 op mijn klompenlijst (een bucket list, maar dan voor één jaar) is “10 romans lezen”. Nou kan ik natuurlijk een foto van mezelf nemen met een boek en jullie melden ‘klaar!”, maar het lijkt me leuker om ook te vertellen welke boeken ik las. Móet jij ze ook lezen? Of juist hard wegrennen als je de kaft ziet?…