-
Lekker Plan voor een week zonder vlees
Stel, je wilt een week geen vlees eten. Omdat het de Week Zonder Vlees is. Of gewoon, omdat je minder (of geen) vlees eten een goed idee vindt. (Ben ik met je eens.) Dan heb ik iets fijns voor je: een Lekker Plan voor een week zonder vlees.
-
Naar de Eemhof met de kleine vrouw
Item 18 op mijn klompenlijst (een tripje naar Parijs met de kleine vrouw) liep niet helemaal als gepland… In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op die klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik daarover. Lees mee over hoe ik niet in Parijs tercht kwam, maar tussen de Nederlandse weilanden.
-
Groene smoothie (met een tropisch tintje)
Nooit gedacht dat een groene smoothie mijn winterblues zou verdrijven, maar dit tropische drankje kreeg het voor elkaar. Hij is in vijf minuten gemaakt en barst van de groente en fruit, dus is hij perfect om ook jou door de winter te helpen.
-
Een dag een pruik dragen
Een beetje valsspelen moet kunnen, toch? Ik heb slechts een middag een pruik op gehad, maar toch streep ik item 42 (een dag een pruik dragen) af op mijn bucket-list-voor-een-jaar. In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op die Klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik daar over. Lees…
-
Lunchen in Utrecht: tips voor lekker lunchen onder de Dom
Utrecht is leuk en lunchen in Utrecht is nog veel leuker. Keuze genoeg ook, maar waar eet je echt lekker? Ik werkte jaren vlakbij de Dom en vertel je over mijn favoriete adressen om te lunchen in Utrecht centrum.
-
Laarzenpad rond het Naardermeer lopen
Drie keer liep ik het laarzenpad rond het Naardermeer en nog weet ik niet zeker of het gelukt is. Maar zeker weten wordt overschat, dus ik vink item 24 op mijn Klompenlijst af. In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op die Klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik daar over.…
-
Mayonaise uit een potje (de geheime keukenheld)
Mayonaise uit een potje is briljant. Ja, dit is een food blog en dat las je goed. Supermarktmayonaise is een geheim wapen in mijn keuken. Moeiteloos roer ik er sausjes van die bijna alles lekkerder maken. Laat me je erover vertellen.
-
Update 6: Bucket list of klompenlijst
In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op mijn Klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik over die avonturen. Lees hier de zesde update over mijn vorderingen, waarin ik vooral kleine stapjes neem die hopelijk later gaan leiden tot items afstrepen.
-
Zout-en-peper tofu
Kan iets met een simpele naam als “zout-en-peper tofu” (en de ingrediëntenlijst is niet veel gecompliceerder) echt lekker zijn? Ik zeg: ooooh ja. Niet aan Ottolenghi vertellen. maar ik vind deze pepertofu zelfs lekkerder dan zijn véél ingewikkelder pittige zwarte peper tofu.
-
Spinazie wokken: zo doe je dat
Spinazie wokken is de snelste manier die ik ken om lekkere, warme groente op je bord te krijgen. Bovendien kun je alle kanten op met de smaakjes die je toevoegt. Ik zeg: stap in de wondere wereld van spinazie wokken.