Chinese kool schoonmaken
Chinese kool schoonmaken is misschien wel het simpelste keukenklusje dat ik ken. Met het weggooien van de buitenste bladeren ben je al zo ongeveer klaar.
Ik ben nog nooit aarde of andere viezigheid tegengekomen in een Chinese kool. En ik heb er toch al een hoop verorberd. Zelf kimchi maken van kool is namelijk één van mijn favoriete dingen.
Paksoi kan bijvoorbeeld wel zoveel zand tussen de stengels verzamelen dat het je hele maaltijd verprutst. Daarmee moet je dus echt aan de gang bij de kraan. Voor het schoonmaken van Chinese kool is dat een stuk minder nodig.
Maar goed, je weet nooit wie de groente in handen heeft gehad en waar die handen geweest zijn. Even spoelen is dus wel een fris idee. Gewoon de snippers in een vergiet onder de kraan houden is voldoende.
Schud je stukjes Chinese kool goed droog voor je verder gaat met je recepten met Chinese kool (misschien deze supersnelle Chinese kool uit de wok?) zodat je niet per ongeluk te veel water toevoegt.
En dat is het. Ja, Chinese kool schoonmaken is zelfs voor beginners een simpel klusje.