Chinese kool snijden (en verder klaar maken voor de pan)
Chinese kool is zo’n heerlijk makkelijke groente. Chinese kool snijden en schoonmaken is een eitje.
Een tijd in de koelkast liggen doet deze groente ook niet moeilijk over. Je moet natuurlijk wel even weten hoe het werkt, dus dat vertel ik je graag.
Wil je je Chinese kool ook klaarmaken? Goed plan! In een ander artikel lees je alles over Chinese kool bereiden in de wok.
Hoe snij je Chinese kool?
Chinese kool snijden is een serieus simpel werkje. De vijf stappen lezen kost bijna meer tijd dan ze volgen:
- Trek eventueel verlepte buitenste bladeren van de groente
- Halveer de kool met een groot mes in de lengterichting
- Snijd de harde kern uit de kool
- Snijd de gehalveerde kool in de lengterichting in brede stroken
- Snijd de stroken in de breedte in snippers
En voila, het Chinese kool snijden is alweer klaar.
Zoek je een fijne pan om je Chinese kool te wokken? Laat mij je helpen.
Schoonmaken kost een halve minuut
Chinese kool wassen voor je gaat snijden is een zeer simpel klusje. Hier vertel ik je wat je moet doen om Chinese kool schoon te maken.
En dan nog het grootste obstakel uit de weg
Chinese kool schoonmaken, snijden en bewaren is dus allemaal een makkie. Toch staat er regelmatig een obstakel tussen mij en Chinese kool recepten: het kopen van de kool.
Mijn favoriete groentekraam op de markt heeft hem niet (‘Daar is nooit vraag naar’) en in de supermarkt grijp ik regelmatig mis.
Ik stel dus voor dat je al je vrienden vertelt hoe makkelijk in de omgang Chinese kool is. (En hoe fijn dit recept met Chinese kool smaakt, als je toch bezig bent). Dan rennen ze hopelijk naar de winkel om het te proberen. Meer vraag = meer aanbod en zo is dat probleem ook weer uit de wereld.