Recepten,  Zoet en drankjes

Chocolademousse van Griekse yoghurt

Glaasjes chocolademousse van Griekse yoghurt op dienblad

Heb je tien minuten, een emmertje Griekse yoghurt, een scheut melk en chocola? Dan heb je alles wat je nodig hebt om een romig, verleidelijk toetje te maken met dit chocolademousse recept.

Griekse yoghurt is goed voor chocolademousse

Het klinkt misschien als een raar gezondheidstrucje, chocolademousse op basis van yoghurt. Maar eigenlijk is het best een logisch idee. Zonder enig werk voor jou staat de Griekse yoghurt namelijk al dik en romig op je te wachten in de koelkast. Een beetje zuur, inderdaad, maar veel pure chocola heeft ook iets zurigs, dus dat is een prima match.

Bovendien laat de yoghurt zich in een minuut of vijf veranderen in zijdeachtige mousse, alleen door er gesmolten chocola doorheen te roeren. Laatst kregen we eetbezoek net op de eerste dag dat ik weer uit bed kwam na een Griep. Rechtop staan was een uitdaging, maar ja. Een gast aan tafel en dan geen toetje vond ik ook zo wat. Even was er dus stress, en toen herinnerde ik me deze makkelijke chocolademousse. Pfieuw. Ook al voelde ik me alsof ik 20 centimeter boven mijn voeten zweefde (heel irritant), de mousse lukte. Zo simpel issie.

De perfecte chocolademousse voor Valentijnsdag- en alle andere dagen

Dit is ook een heel handig recept voor Valentijnsdag, trouwens. Het smaakt namelijk decadent zonder dat je een dutje wilt doen na het eten. Chocola is duidelijk de hoofdrolspeler, maar op een vriendelijke manier. Je wordt niet bang dat een Franse chocolatier je komt overhoren over de afkomst van de cacao, zeg maar. En doordat ie zo snel en makkelijk is krijg je hem ook na een drukke werkdag nog voor elkaar. Hoe sexy om je Valentijn een zelfgemaakt chocoladetoetje voor te zetten.

Mocht je je nou niet over het idee van yoghurt in je chocolademousse heen kunnen zetten: je proeft hem niet meer. Echt niet. Maar voor de zekerheid mag je er natuurlijk een paar lepels drank doorheen roeren.

Een heel liefdevolle valentijnsdag gewenst, drukke mensen!

P.S.: Bak je liever iets roze op 14 februari? Deze frambozencake is zoet en fruitig en prachtig. Als je meer van het hartig bent, raad ik je van harte deze zalmrillettes aan als Valentijnshapje.

Gesmolten chocola met yoghurt op weg naar chocolademousse

Chocolademousse van Griekse yoghurt

Gebaseerd op een recept van Maria Speck, gevonden op Food52 

Voor 4 royale of 5 gewone porties

Snijd 50 gram (Tony’s Chocolonely) melkchocola en 120 gram (Tony’s Chocolonely) pure chocola in kleine stukjes, doe ze in een grote, hittebestendige kom. Verwarm 120 ml halfvolle melk tot hij net begint te borrelen (in een steelpannetje of de magnetron). Schenk de hete melk over de chocola en laat het mengsel een paar minuten staan. Roer dan tot alle chocola gesmolten is en je een glad mengsel hebt.

Schep 250 gram Griekse yoghurt (met 10% vet, alsjeblieft, niet de vetvrije) grondig maar luchtig door de chocola en laat het mengsel in minstens een uur in de koelkast goed koud worden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *