Coaching

Van buiten bekeken heb je eigenlijk een prachtig leven. Leuke kinderen, een baan om je tanden in te zetten. Maar het voelt niet zo. Je voelt je alsof je wordt meegezogen in een wervelwind van To Do’s, brandjes blussen en moetjes. En ergens in die draaikolk verdwijnt genieten naar de achtergrond.

Je wilt beter voor jezelf zorgen, zodat je ook eens blij kunt zijn in alle drukte. Iets gezonder eten, wat meer bewegen of eindelijk eens rustig een podcast luisteren zouden al helpen. Dus je maakt mooie plannen om daarmee aan de slag te gaan. Alleen komen die plannen er nooit van. En dus zit je ‘s avonds weer MOE op de bank en kun je je stiekem niet meer herinneren wanneer je voor het laatst echt blij was.

Het kan anders

Je hoeft niet te verdwijnen in die draaikolk van drukte. Echt niet. Je kunt het druk hebben en toch genieten van je kinderen nu ze nog (best wel… wat gaat het hard!) klein zijn.

Als je ‘s ochtends opstaat kijk je uit naar de dag die er aan komt. Je beweegt je licht door de dag. Je lacht om je kleine mensen en de dingen die onvermijdelijk anders lopen dan gepland. Je voelt je goed in je lichaam. Je krijgt een hoop gedaan, maar weet ook de rust of beweging te krijgen die je nodig hebt.

En als je ’s avonds op de bank zit weet je: “vandaag heb ik mijn kinderen laten zien hoe een blije, voldane moeder eruit ziet”.

Having fun is not a diversion from a succesful life. It is the pathway to it.

Martha Beck

Zo werkt het

Als wij samen aan de slag gaan, verdwijnt de drukte heus niet. Je kinderen, baan en huishouden zijn er nog gewoon. Maar jij bent anders in die drukte, want je zorgt beter voor jezelf.

Dit keer doe je dat niet met een groots, meeslepend plan. In 3 gesprekken ontdek je wat je eigenlijk precies wilt bereiken, heb je helemaal helder waar je nu staat en hoe je het gat daartussen kunt overbruggen.

Maar dus niet met zevenmijlslaarzen. In plaats daarvan gebeurt er dit:

In ons eerste gesprek help ik je om de eerste kleine, leuke stapjes te ontwerpen richting je doel die je met gemak volhoudt. Vervolgens ga je ze nemen en ontdek je wat er wel en niet werkt.

In het tweede gesprek gebruiken we wat je geleerd hebt om je volgende stapjes nog beter te maken.

Tot slot hebben we een derde gesprek om een plan te maken om stapjes te blijven nemen. Ook als je planning niet loopt zoals het denkt. Bovendien plannen we wat je kunt doen als het een keer niet lukt, want ook dat gaat natuurlijk gebeuren.

Deze serie gesprekken kost nu nog 75 Euro.

Ik coach op woensdag- en vrijdagochtend, of ‘s avonds op maandag en donderdag. Elk gesprek duurt maximaal een uur en voeren we online.

Dit ben ik

Ik ben Laura van Veenendaal, moeder van Léa van 9 en Daniël van (bijna) 7. Als klein kind maakte ik mijn moeder al gek door de hele dag vragen te stellen en daar ben ik eigenlijk nooit meer mee gestopt. Alleen gebruik ik mijn vragen nu om andere drukke moeders te helpen om zich blij en voldaan te voelen. Ik heb er inmiddels zelfs een diploma voor (Advanced Lifestyle Coach) en alles.

Dat doe ik omdat ik geloof in moeders en denk dat de wereld beter wordt als wij allemaal ons mooiste bijdrage kunnen leveren, in plaats van kopje onder te gaan in de dagelijkse drukte. Maar ook omdat ik tot een jaar of 3 geleden zelf maar weinig blij was met mijn (van buiten) mooie en drukke leven. Nu ik heb geleerd om daar met kleine stapjes verandering in te brengen, gun ik dat andere moeders ook.

Veelgestelde vragen

Ik heb het echt heel druk. Is coaching dan wel wat voor mij?

Juist, denk ik. Hoe drukker je bent, hoe moeilijker het is om echt dingen te veranderen. Dan helpt het als iemand je door de ruis in je hoofd heen loodst om zo snel en efficiënt mogelijk een plan te bedenken dat wel voor je werkt. Bovendien is de coaching online en kan heb ik zowel overdag als ‘s avonds tijdsloten. Daardoor kun je de gesprekken lekker thuis doen, op een moment dat voor jou past.

Kunnen we eerst een keer kennismaken?

Ik trek graag tijd uit om je alvast te leren kennen en mezelf voor te stellen. Mail naar laura@lekkerplan.nl en we plannen een kennismakingsgesprek.

Moet ik gezond eten, meer bewegen EN meer ontspannen?

Nee hoor. Sowieso vind ik het een vrij slecht plan om met 3 verschillende dingen tegelijkertijd aan de slag te gaan. Je hebt nog meer te doen in je leven, daar heb je de stress van “alles anders!” echt niet bij nodig. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de weg naar een blij en voldaan leven voor iedereen anders is. Ik denk dat goed eten, regelmatig bewegen en ontspanning daar vaak erg bij kunnen helpen.

Maar misschien is het voor jou wel belangrijk om beter te slapen. Of dingen uit de weg te ruimen waar je stress van krijgt. Of… nou ja, je snapt het. We kunnen een plan maken precies voor de veranderingen waarvan jij meer puf krijgt om te genieten.