Uncategorized

De beste koekenpan maakt koken zoveel leuker (en zo vind je hem)

Ik doe mijn best om geen keukensnob te zijn. Mijn koksmes komt uit de supermarkt, ik weiger een keukenmachine te kopen en ik ben volmaakt tevreden met mijn koffiepotje van nog geen twee tientjes. Toch zijn er een paar kookspullen waarin ik meer geld investeer dan nodig lijkt. Mijn koekenpan is misschien wel de opvallendste.

Je denkt “wat moet zo’n koekenpan nou kunnen?”. Warm worden en niet wiebelen op je fornuis, dat is het wel zo’n beetje. Bonuspunten als je eten er niet al te hard aan kleeft.

Dat is ook zo, maar helaas zijn die dingen niet vanzelfsprekend. Vorig jaar probeerde ik het weer eens en kocht een pan van een tientje in de supermarkt. Hij zag er stevig uit, voelde lekker zwaar en de binnenkant leek goed glad tegen het aanbakken. Maar helaas. Vanaf de allereerste keer brandde al mijn eten aan. Even dacht ik dat ik opeens een prutsige kok was geworden, maar toen kocht ik toch maar een andere koekenpan. Je raadt het al: het probleem was verholpen.

Die fijne koekenpan kostte ietsiepietsie meer dan een tientje.

Het is deze Valira pan, die ongeveer hetzelfde kost als zes van die prutsige pannen. En hij is het zó waard. Alles lukt erin, niets plakt en hij verdeelt de warmte heerlijk gelijkmatig. Als je budget het aankan, is dit een aanrader. (Of koop hem in de aanbieding of met een schoonheidsfoutje. Dat laatste deed ik en mijne heeft dus een minideukje in het midden van de bodem. Ik merk er niets van en de prijs ging wel door de helft.)

Wil je ook andere keuzes overwegen? Kom dan over een tijdje nog eens terug naar deze pagina, want ik ga op een rijtje zetten hoe je precies de beste koekenpan voor jouw keuken koopt. Inmiddels heb ik daar namelijk ruime ervaring mee. Ik weet niet hoe mijn lieveling het gaat doen (we zijn nu ruim een jaar samen en hij bakt nog als een zonnetje), maar elke andere pan die ik had ging na een paar jaar toch aanbakken. Ik gebruik mijn koekenpan vaak genoeg om daar niet blij van te worden, dus koop ik met enige regelmaat een nieuwe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *