Snel aan tafel met de beste magnetron

We zijn plannen aan het maken om onze keuken te verbouwen. Dat is één van de avonturen op mijn Klompenlijst dit jaar en het is nodig. Het deurtje van de gootsteenkast is al drie keer van zijn scharnieren gevallen, de vaatwasser maakt nog ongeveer 50% van zijn inhoud schoon en de vonken van het fornuis knallen minutenlang gezellig door nadat ik een vuurtje heb gemaakt.

We spraken dus af met een keukenman om te bespreken wat we willen van een nieuwe keuken. Dat was een beste man hoor, behalve dan dat hij moest gniffelen toen ik zei dat ik een magnetron wil in mijn nieuwe keuken. “Ik verkoop veel keukens aan hippe dertigers in Amsterdam en die willen geen magnetron meer.” Wat nog maar eens laat zien dat ik geen hippe dertiger in Amsterdam ben. Want ik wil dat dus wel.

De magnetron is namelijk één van de helden in onze keuken. Wat hij (vrijwel) dagelijks voor ons doet:

  • Supersnel brood ontdooien als er lege maagjes rammelen
  • Melk opwarmen voor in de koffie

Huhm. Okay. Dat is dus eigenlijk maar twee dingen. Maar die doet hij wel heerlijk vlug en zonder extra afwas. Bovendien maakt hij in het voorjaar witte asperges koken een makkie. (Heb je dat wel eens geprobeerd? Het gaat snel en makkelijk en je kunt heel nauwkeurig de gaarheid bepalen. Ik leerde deze truc van Johannes van Dam, dus dan weet je dat hij culinair verantwoord is.) Oeh, en de magnetron maakt natuurlijk ook af en toe popcorn voor ons. Dus.

Nu ga ik dus eens even goed onderzoeken wat voor magnetron er in onze nieuwe keuken moet komen. Hij moet in ieder geval een stuk kleiner zijn dan het bakbeest dat nu mijn aanrecht staat te bezetten. Hij moet een beetje energiezuinig zijn. Maar verder? Ik ga het uitvinden en laat je weten wat ik ontdek over het kopen van de beste magnetron.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *