Lekkere avonturen,  Blog

Gevonden: de beste soep voor de lente (+ hier eet je hem)

Vietnamese noedelsoep met kip garnalen en kruiden
Bún thang (noedelsoep met garnalen en kip)

Ah, lente. ’s Ochtends koude handen en ‘s middags jassen uit. Wat zet je dan op tafel? Waarschijnlijk denk je niet gelijk aan soep, maar in deze knusse pijpenla in hartje Rotterdam weten ze beter.

Bij Deli Tasty brouwen ze namelijk al vijf jaar pho, misschien wel hét nationale gerecht van Vietnam, en andere noedelsoepen. Volgens eigenaar Thang Tran is soep perfect eten als de temperatuur stijgt: “Soep vult het zout en water aan dat je verliest door te zweten.”

Dat is een mooie zaak, maar het is een lange winter geweest en je hebt iets nodig om je botten op te warmen. Gelukkig is Vietnamese noedelsoep daar ook heel goed in.

Dat voel je zodra je Deli Tasty binnenstapt. Een met steranijs geparfumeerde wolk omarmt je en belooft goede dingen als je gaat zitten om noedels te slurpen. Vind een tafeltje en de soep laat zien dat hij meer in huis heeft dan een betoverende geur.

Dit kan een kom noedelsoep doen

Naambord van Deli Tasty

Bestel bijvoorbeeld Bún thang (garnalen noedelsoep) en je krijgt een enorme kom bouillon met de verwarmende smaak van gember en het scherp-opwekkende van  rauwe rode ui. Een berg rijstnoedels vult je lege maag, terwijl sappige garnalen en stukken kip ernstig uitnodigen tot dooreten. En misschien wel het fijnste?

Je krijgt er een bord met chilipepers, limoen en kruiden bij om je kom te versieren. Leef je uit met munt, Thaise basilicum en Mexicaanse koriander (ziet eruit als een soort lente-ui, smaakt naar opgevoerde koriander) en je soep krijgt een dartel, groen jasje. Met elke hap lepel je zo de warmte naar binnen die je nodig hebt, plus de vrolijke frisheid waar je al maanden naar hunkert.

Ja, deze soep is precies waar je aan moet denken in deze tijd van het jaar.

Deli Tasty, Meent 40, Rotterdam

P.S.: Blijf je liever thuis? Kook zelf een pan noedelsoep . Zeker met wat kimchi erin word je daar ook warm en vrolijk van.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *