Minicursus: Drukke mama gaat gewoon van start

De mini-cursus Drukke Mama Gaat Gewoon Van Start staat nog tot 31 augustus gratis online!

Herken je dit?

Je dag zit meestal helemaal vol. Je bent druk met je kinderen, geld verdienen, sociaal leven. En tussen de drukte door droom je van iets moois. Iets dat jij aan de wereld te geven hebt. Je wordt er blij van en je weet dat het iemand gaat helpen. Je wil daar iets mee, en maakt af en toe zelfs mooie plannen. Nu ga je het echt doen!

Dan gebeurt het leven en komt het er weer niet van. Grrrr, wat ontzettend frustrerend. En daar komen de lelijke gedachten:

 • Het ligt aan mij, ik ben een prutser.
 • Wie ben ik ook om te denken dat ik iets bij te dragen heb?
 • Ik heb het al te druk, ik moet niet nóg iets willen
 • Het is toch niet eerlijk voor mijn kinderen als ik nog iets erbij doe

En hop, je droom gaat de ijskast weer in. Ooit ga je ermee aan de slag. Ooit…

Hoe zou dit zijn?

Je weet precies wat je wilt bereiken en wordt zo blij van dat idee dat je niet kunt wachten om te beginnen. En beginnen is eigenlijk best makkelijk. Je hebt namelijk helder welke eerste stapjes je kunt nemen om voorbij de obstakels te komen tussen jou en je droomdoel.

Die stapjes zijn geen onderdeel van een groot, ingewikkeld plan. Die worden namelijk maar zelden uitgevoerd. Bovendien heb je nog meer te doen. Een groot, ingewikkeld plan past nu gewoon niet in je leven. In plaats daarvan weet je:

 • Dit zit in de weg tussen mij en het halen van mijn droomdoel
 • Dit zijn de eerste stapjes die ik kan nemen zodat dit niet meer in de weg zit
 • Ik heb zin in deze stapjes

En dan neem je die stapjes gewoon. Dit keer wel. Je voelt je trots, want je bent begonnen. Je voelt je licht, want het was helemaal niet moeilijk om te beginnen. En bovenal voel je je enthousiast, want je mooie bijdrage aan de wereld wordt eindelijk waarheid.

Klinkt goed? Ga naar mijn Instagramprofiel (@lauraheefteenplan) en klik op de highlights “Actie!” voor de minicursus die je helpt je droom om te zetten in actie.

Met deze minicursus wordt het waarheid

Je hebt waarschijnlijk al ontdekt dat de antwoorden van anderen jou niet verder helpen. Daarom help ik je om je eigen antwoorden op jouw uitdagingen te ontdekken. In 4 oefeningen stel ik je eerst een vraag. Jij beantwoordt die en gebruikt de vervolgvragen om je antwoord superscherp en nuttig te maken. Na 4 oefeningen heb je een concreet actieplan waar je zin in hebt.

Ik daag je in de minicursus uit om

 • Echt helder te zijn over wat je wilt bereiken
 • En over wat jij gaat doen om dat te bereiken
 • Eerlijk te zijn over waarom je nu geen actie onderneemt
 • Verder te kijken dan de makkelijke antwoorden
 • Je stapjes richting je doel zo klein en leuk mogelijk te maken
 • Heldere, haalbare afspraken te maken met jezelf over wat je gaat doen

Na de minicursus heb je:

Een goed plan

Een persoonlijk en concreet actieplan voor wat je als eerst gaat doen om je doel te bereiken.

Commitment

Een heldere afspraak met jezelf over hoe en wanneer je je actieplan uitvoert.

Echte actie

Het rustige gevoel “dit kan ik en dit ga ik doen”. En dan doe je het.

Klinkt goed? Ga naar mijn Instagramprofiel (@lauraheefteenplan) en klik op de highlights “Actie!” voor de minicursus.

Dit krijg je

De minicursus bestaat uit 4 oefeningen, elk met een eigen thema. In een aantal korte video’s stel ik je de belangrijke vragen over het thema. Jij pakt er pen en papier bij en beantwoordt die vragen in ongeveer een kwartier per oefening.

Je doorloopt daarmee hetzelfde proces als ik als leefstijlcoach met je zou doorlopen in een eerste gesprek. Maar dan doe je het zelf, op je eigen plek en je eigen tijd.

De thema’s van de oefeningen zijn:

 1. Wat wil je bereiken? Met deze oefening geef je je actieplan de best mogelijke start door heel helder te maken wat je bijdrage precies gaat zijn.
 2. Waar sta je nu? Door helder te krijgen waar je nu staat, worden je doel en je plan ook helderder.
 3. Stapjes brainstormen. Met deze oefening ga je aan de slag om zoveel mogelijk opties te bedenken om voorbij de obstakels te komen die staan tussen jou en je doel.
 4. Tijd voor actie. Wat ga je doen en hoe zorg je dat je dat ook echt doet?

Deze minicursus is bijzonder

De minicursus draait helemaal om jouw antwoorden. In plaats van je te vertellen hoe je iets moet doen, help ik je ontdekken hoe JIJ het wilt doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kans ontzettend veel groter is dat je iets doet als je het zelf bedenkt.

Je wordt geholpen door een gediplomeerd leefstijlcoach (mij, namelijk). De vragen die ik je in de video’s stel zijn gebaseerd op het GROW coachingsmodel dat in de praktijk keer op keer zijn waarde heeft bewezen. Deze vragen zouden in een live coachingsgesprek tussen ons zeker langskomen.

Je krijgt persoonlijke hulp, helemaal gratis. Je stuurt mij de antwoorden op een oefening en ik mail je terug met nog twee vragen om je verder te helpen. Toegespitst op jouw doel en obstakels, uiteraard.

Klinkt goed? Ga naar mijn Instagramprofiel (@lauraheefteenplan), klik op de highlights “Actie!” en begin met je dromen omzetten in actie.

Over mij

Deze minicursus krijg je van mij, Laura van Veenendaal Ik ben dol op grote plannen maken en doe dat al een jaar of 40. Maar sinds ik me realiseerde dat “groots en meeslepend” meestal “onuitgevoerd en frustrerend” betekent, heb ik ze ingeruild voor kleine stapjes. Die neem ik tenminste wel, namelijk.

De magie van kleine stapjes vind ik zo mooi dat ik gediplomeerd leefstijlcoach werd om er stevig onderbouwd zoveel mogelijk anderen mee te helpen. Dat doe ik naast mijn andere drukke bezigheden als moeder van Léa (8) en Daniël (6), procesverbeteraar bij de gemeente Gooise Meren en groot liefhebber van kaas en wandelingen over de hei.

Deze cursus is voor jou als:

 • Je iets moois wilt bijdragen aan de wereld. Het maakt niet uit of dat iets heel groots is (ik en zo’n 8 miljard anderen zijn je heel dankbaar als je klimaatverandering kunt terugdraaien) of iets veel kleiners (elke avond gezond eten op tafel zetten voor je gezin, bv). Je weet gewoon dat dit iets is dat jij heel graag wilt doen en dat anderen daar beter van gaan worden.
 • Je er maar niet aan toe komt om die mooie droom om te zetten in actie. Je wilt wel. Je maakt misschien zelfs mooie plannen. Maar in de drukte van kinderen, werk, sociaal leven komt het er niet van.
 • Je zin hebt om echt actie te ondernemen, te beginnen met het doen van de oefeningen. De minicursus is gemaakt om jou je eigen antwoorden te laten ontdekken. Er gebeurt dus niets als jij achterover leunt. Dit is geen cursus waarmee je tevreden kunt zijn omdat er zoveel nieuwe informatie over je heen heeft gespoeld (terwijl er vervolgens precies niets verandert aan je leven).

Zo werkt de cursus

Je vindt de minicursus op mijn Instagramaccount (@lauraheefteenplan) tm 31 augustus 2022. De oefeningen staan in de highlights van mijn profiel. (Mocht je niet weten wat ik bedoel: dat zijn de kleine bolletjes die je onder de introductietekst vindt als je mijn profiel bekijkt op Instagram. Als je daarop klikt verschijnt er een reeks Stories in beeld.) Ze heten Actie!Intro, Actie!1, Actie!2, etc.

Iedere highlight heeft de vragen voor 1 oefening. Bekijk de vragen en ga er dan ongeveer een kwartiertje voor zitten om ze te beantwoorden.

Je kunt uiteraard zo vaak door de oefeningen klikken als je wilt. Wil je een story wat langer in beeld om de vragen rustig te kunnen lezen? Houd je vinger op het scherm, dan blijft hij staan tot je je vinger weer weghaalt. Je kunt natuurlijk ook een screen shot maken zodat de story op je eigen telefoon staat.

Voor de persoonlijke hulp kun je je antwoorden op een oefening naar mij mailen, samen met het antwoord op eventuele eerdere oefeningen. Voor extra hulp om de obstakels tussen jou en je doelen glashelder te krijgen (oefening 2) stuur je bijvoorbeeld ook je doelen mee (oefening 1).

Mailen kan naar laura@lekkerplan.nl . Als je het leuk en nuttig vindt kun je me 4 keer mailen, voor elke oefening een keer. Dat vind ik alleen maar leuk, want ik ben ervan overtuigd dat de wereld jouw bijdrage nodig heeft. Ik help graag om dat te veroorzaken.

Klinkt goed? Ga naar mijn Instagramprofiel (@lauraheefteenplan) en klik op de highlights “Actie!” voor de minicursus die je helpt aan een actieplan voor je eerste stapjes.

Wacht niet te lang

Op 1 september 2022 verdwijnen de oefeningen  van mijn Instagramaccount, zodat je een stok achter de deur hebt om ze deze zomer nog te doen. De wereld heeft lang genoeg gewacht op jouw mooiste bijdrage: jouw tijd is nu.

Veelgestelde vragen

Ik heb echt weinig tijd. Heeft het dan zin om de minicursus te doen?

Ja, daar ben ik van overtuigd. Je gaat namelijk juist ontdekken hoe je dwars door alle drukte heen kleine stapjes kunt zetten richting je mooie doel.

Je kunt de oefeningen ook doen waar en wanneer jij wilt. Dat hoeft niet allemaal achter elkaar. Het is helemaal prima als je op verschillende dagen 4 keer een kwartiertje vindt om even één oefening te doen.

Bovendien: als je wacht met jouw mooie bijdrage leveren tot je tijd over hebt, kan dat wel eens heel lang duren. Laat je droom niet het slachtoffer worden van je lange To Do-lijst.

Wat kost de minicursus?

Deze zomer krijg je de minicursus helemaal gratis, inclusief mijn persoonlijke hulp. Uiteraard kost het jou wel je tijd. In ongeveer een uur moet je een goed antwoord kunnen geven op alle oefeningen.

Is het echt gratis? Zelfs de extra hulp?

Yup. Ik geniet zo van het plannen maken voor een nieuw schooljaar dat ik dat gevoel graag wil delen. Ik geloof ook tot in mijn tenen dat de wereld jouw bijdrage nodig heeft en daar werk ik graag aan mee.

En om volledig open te zijn: ik hoop in de toekomst nog veel vaker en veel meer vrouwen te helpen om hun mooiste bijdrage te leveren. Daarvoor leer ik heel graag over jouw dromen en de obstakels die zorgen dat je ze nog niet omzet in actie. Daarom ben ik benieuwd naar jouw antwoorden en help ik ontzettend graag om ze zo goed mogelijk te maken.

Kan ik je mijn antwoorden ook sturen met een Instagram-DM?

Ik krijg je antwoorden graag via mail. Dat heeft 2 redenen. Ten eerste denk ik dat je antwoorden er beter van worden als je ze uitschrijft. Dat helpt je gedachten namelijk vooruit. Als je via Instagram schrijft (dus op je telefoon) is het verleidelijk om in telegramstijl de hoofdlijnen weer te geven. Dat zou zonde zijn.

En ten tweede kan ik beter reageren per mail. Ook voor mij typt het lekkerder en ik houd makkelijker overzicht over mijn berichten.

Hoe kom ik met je in contact voor vragen?

Mail is altijd het snelst: laura@lekkerplan.nl . Als je me beter wilt leren kennen kun je me ook volgen op Instagram: @lauraheefteenplan . Daar deel ik mijn avonturen als drukke mama van 2 en van alles over de kleine, leuke stapjes die ik elke dag neem om mijn mooiste bijdrage te leveren.

Ga naar mijn Instagramprofiel (@lauraheefteenplan) en klik op de highlights “Actie!” voor de minicursus.