Fancy picknicken

Wit bordje salade met tomaten, geel bordje crackertjes, plankje met kaas en brood op een stuk papier op het gras

Om avontuur nummer 16 af te strepen van mijn Klompenlijst, reisde ik af naar Amsterdam met een boodschappentas onder mijn arm. Fancy picknick afgevinkt, zonder een glas champagne of korrel kaviaar in de buurt.

Toen ik dit avontuur op mijn lijst voor dit jaar zette, dacht ik dat een fancy picknick die wel nodig had. Misschien niet per se sprankelende wijn en visseneitjes, maar in ieder geval luxueus eten. Dus ik nodigde twee leuke vrouwen uit om met me op een kleedje te zitten en begon het menu te plannen.

De luxe van ontspanning

Dat liep al snel vast. Heb je wel eens geprobeerd fancy eten te bedenken dat nog steeds luxueus is als je uren bij je keuken vandaan bent? Nadat het vervoerd is op een fiets en in een bus? Ik kan je vertellen: dat is lastig. Ik overwoog sushi af te halen, maar ja. Hoe fancy is sushi in een plastic bakje?

Het werd dus meer een traditionele picknick. Brood, kaas, dips. M. nam een (heel fijne) kikkererwtensalade mee die tegen een stootje kon en R. bakte brownies met dulce de leche (volgens dit recept). Nou vind ik zelfgebakken brownies behoorlijk fancy, maar R. is altijd heel bescheiden, dus ze vindt het vast geen probleem als ik zeg dat de picknick over het geheel genomen eerder genoeglijk comfortabel was dan fancy.

Toch vind ik dat dit avontuur zijn vinkje meer dan verdiend heeft. Dat kwam door R. en M. Mensen, wat een luxe om vrienden te spreken na maanden van angstvallig uit de buurt blijven bij alles en iedereen. In de bus zat er een kapje voor mijn mond en we hadden keurig ons eigen kleedje voor de anderhalf meter. Maar we zaten aan de Amstel, we aten lekkere dingen en bespraken het leven. (Vooruit, het leven én de atletische mannen die om ons heen hun ding deden.)

Ik voelde mijn schouders bijna per minuut verder bij mijn oren vandaan glijden, tot ik zo relaxed de bus terug instapte dat mijn mondkapje me niet eens meer in de weg zat.

Fancy picknick indeed.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *