Recepten,  Zoet en drankjes

Groene smoothie (met een tropisch tintje)

Groene smoothie in glas
Een groene smoothie die de zon naar je keuken brengt. Ah yeah.

Nooit gedacht dat een groene smoothie mijn winterblues zou verdrijven, maar dit tropische drankje kreeg het voor elkaar. Hij is in vijf minuten gemaakt en barst van de groente en fruit, dus is hij perfect om ook jou door de winter te helpen.

Soms probeer ik wat om groente in de buik van mijn koters te krijgen. Niet te vaak, want ik wil ze niet het idee geven dat groente alleen acceptabel is als je er zoete toeren mee uithaalt. Maar af en toe vrees ik scheurbuik en grijp ik naar een truc.

Zo ook van de week, toen ik voor de Food Blog Swap een recept aan het kiezen was van By Andrea Janssen. “Oeh, smoothies. Daar kan ik misschien spinazie mee naar binnen krijgen.” Een combinatie van haar peer-vanille smoothie en de gezonde smoothie leek me wel wat. Zo gedacht, zo gemixd en een uur of twee later zette ik de koters een groene smoothie voor.

Helaas. De kleine vrouw nam een paar slokjes voor ze beleefd verklaarde “mijn buik is vol” (om vervolgens een halve mango en een banaan naar binnen te schuiven). De kleuter was bondiger: “bleh!”. Hun mama, daarentegen, was verkocht.

Deze smoothie helpt tegen de winter

Ingredienten voor groene smoothie
Staafmixer erin en klaar

Het blijkt dus helemaal niet lastig om een glas vol tropische koelheid uit de keuken te toveren. De peer maakt hem zacht-zoet, de tropen komen van het kokoswater. De appel moet een beetje zuur zijn, zodat hij frisheid brengt. De smoothie is lekker dik en koel maar niet ijzig en geeft een goede vakantievibe aan de zoveelste koude, natte ochtend. Normaal gesproken eet ik mijn calorieën liever dan dat ik ze drink, maar voor deze groene mix maak ik graag een uitzondering. Morgen staat hij weer op het menu. En de dag daarna, en de dag daarna. Net zo lang tot de zon eindelijk weer uit haar schuilplaats vandaan komt.

P.S.: Spinazie over? Gebruik hem voor deze geurige viscurry. Van deze zonnige aardbeienmelk werden mijn koters trouwens wél enthousiast. (Net als ik.) En deze koud gezette ijskoffie geeft al mijn zomerochtenden een kickstart.

Groene smoothie met peer en spinazie (en een tropisch tintje)

Voor 2 kleine glazen of 1 enorme smoothie

250 ml kokoswater

1 rijpe peer

½ friszoete appel (bv Elstar)

50 gram diepvriesspinazie

Doe alle ingredienten in een kom of maatbeker waar je staafmixer in past. Pureer het fruit en de groente door het kokoswater tot je een glad, beetje dik mengsel hebt. Drink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *