Groene smoothie (met een tropisch tintje)

Nooit gedacht dat een groene smoothie mijn winterblues zou verdrijven, maar dit tropische drankje kreeg het voor elkaar. Hij is in vijf minuten gemaakt en barst van de groente en fruit, dus is hij perfect om ook jou door de winter te helpen.

Soms probeer ik wat om groente in de buik van mijn koters te krijgen. Niet te vaak, want ik wil ze niet het idee geven dat groente alleen acceptabel is als je er zoete toeren mee uithaalt. Maar af en toe vrees ik scheurbuik en grijp ik naar een truc.

Zo ook van de week, toen ik voor de Food Blog Swap een recept aan het kiezen was van By Andrea Janssen. “Oeh, smoothies. Daar kan ik misschien spinazie mee naar binnen krijgen.” Een combinatie van haar peer-vanille smoothie en de gezonde smoothie leek me wel wat. Zo gedacht, zo gemixd en een uur of twee later zette ik de koters een groene smoothie voor.

Helaas. De kleine vrouw nam een paar slokjes voor ze beleefd verklaarde “mijn buik is vol” (om vervolgens een halve mango en een banaan naar binnen te schuiven). De kleuter was bondiger: “bleh!”. Hun mama, daarentegen, was verkocht.

Deze smoothie helpt tegen de winter

Het blijkt dus helemaal niet lastig om een glas vol tropische koelheid uit de keuken te toveren. De peer maakt hem zacht-zoet, de tropen komen van het kokoswater. De appel moet een beetje zuur zijn, zodat hij frisheid brengt. De smoothie is lekker dik en koel maar niet ijzig en geeft een goede vakantievibe aan de zoveelste koude, natte ochtend. Normaal gesproken eet ik mijn calorieën liever dan dat ik ze drink, maar voor deze groene mix maak ik graag een uitzondering. Morgen staat hij weer op het menu. En de dag daarna, en de dag daarna. Net zo lang tot de zon eindelijk weer uit haar schuilplaats vandaan komt.

P.S.: Spinazie over? Gebruik hem voor deze geurige viscurry. Van deze zonnige aardbeienmelk werden mijn koters trouwens wél enthousiast. (Net als ik.) En deze koud gezette ijskoffie geeft al mijn zomerochtenden een kickstart.

Groene smoothie met peer en spinazie

Een glas groene smoothie stsaat op de grond tussen herfstbladeren

Groene smoothie met een tropisch tintje

Recept voor een groene smoothie die barst van de vitaminen en de zoete, tropische smaak
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1 grote smoothie
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 250 ml kokoswater
  • 1 rijpe peer
  • ½ friszoete appel bv Elstar
  • 50 gram diepvriesspinazie of diepvriesboerenkool

Aan de slag
 

  • Doe alle ingredienten in een kom of maatbeker waar je staafmixer in past.
    Pureer het fruit en de groente door het kokoswater tot je een glad, beetje dik mengsel hebt. Drink.
Vragen of tips over dit recept? Deel ze hieronder bij “Reacties”.
Van boven gefotografeerde smoothie op vergrijsde planken met daaronder een tekstvak met de woorden "groene smoothie met spinazie en peer, tropisch van smaak"

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept score