Echt Heel Goede ramen eten

Kom witte soep met plakken lichtbruine kip en bruine kipballetjes aan een stokje

Corona stak een stokje voor al te uitgebreid onderzoek, maar volgens mij waren de ramen bij Umaimon lekkerder dan gemiddeld. Ik vond ze in ieder geval goed genoeg voor een vinkje op mijn Klompenlijst (one-year-bucket-list).

Het begon zo mooi. Het was winter en ik slurpte ramen bij Sanju Ramen in Utrecht. Ze waren heerlijk, maar net een beetje zout. Wat een prachtig excuus om nog een keer aan de kou te ontsnappen met noedelsoep. Dit keer bij Umaimon in Amsterdam. Wederom een heerlijk soepje, als een romige, kippige knuffel in een kom. Maar misschien net iets te romig?

Ramen en deuren met zwarte kozijnen met daarboven de woorden Umaimon chicken ramen in grote gele letters

Ik vond het een onderzoekje waard of ik ergens nóg fijnere ramen kon eten, maar toen gebeurde het leven. Druk druk druk en ramen kwamen tijdelijk niet bovendrijven op mijn To Do-lijst. Net toen ik er weer helemaal zin in kreeg, legde corona de boel plat. Ramen ging ik alleen nog eten als ze bezorgd werden en laat er nou geen fijne ramenboer zijn in dit dorp.

Maar goed, Umaimon was wel echt fijn hoor. Fijn genoeg voor een vinkje op mijn Klompenlijst in deze rare tijden.

P.S.: Deze noedelsoep met spekjes is ook heel fijn en sneller dan helemaal naar de Korte Leidsedwarsstraat gaan (zelfs als je in Amsterdam woont).

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *