Hoeveel spinazie per persoon heb je nodig?

Plank met spinazie en een koksmes

Spinazie koken is makkelijk, maar spinazie kopen kan best een uitdaging zijn. Want: hoeveel spinazie per persoon heb je nodig ? Ik help je op weg.

Spinaziegerechten kunnen een uitdaging zijn omdat de blaadjes zo ontstellend slinken. Een megazak verandert bij het verse spinazie koken zo in een minibergje. Ook verse spinazie roerbakken is daarop geen uitzondering.

Bord vol spinazie

Gelukkig is de oplossing simpel: beginnen met heel veel bladspinazie. Hoeveel spinazie per persoon je precies koopt hangt af van de eetlust van de mensen aan tafel, maar een goede stelregel is “meer dan je denkt”.

Wil je specifieker advies voor als je in de winkel staat? Begin eens met 250 gram rauwe spinazie per persoon, als de spinazie als enige groente op je bord komt. Volgende keer wil je misschien wat meer of wat minder, maar dit is een aardige portie.

Ga je verse spinazie door een curry, stoofpotje of soep mengen voor wat extra smaak en voedingsstoffen? Dan zou ik uitgaan van een paar handjes per persoon. Een zak van 400 gram is dan al genoeg voor 4 á 6 mensen.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *