Naar de Eemhof met de kleine vrouw

Bubbelen
Veruit favoriet: het bubbelbad

Item 18 op mijn klompenlijst (een tripje naar Parijs met de kleine vrouw) liep niet helemaal als gepland… In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op die klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik daarover. Lees mee over hoe ik niet in Parijs tercht kwam, maar tussen de Nederlandse weilanden. 

Deze trip kwam op de klompenlijst omdat ik mijn kleine vrouw al een tijd de stad van de lichtjes wil laten zien. Het lijkt me heerlijk om samen met haar warm stokbrood te eten, door parken te flaneren en overal in de stad de Eiffeltoren te spotten. Maar Parijs veranderde in de Eemhof. Dat was ook leuk.

Nee, echt

Natuurlijk had ik haar graag de stad laten zien waar ik zo van houd (mijn oude blog bestond voor een substantieel deel uit odes aan Parijs). Maar tsja. Ik dacht twee vliegen in één klap te slaan en gaf het tripje als verjaardagscadeau. (Minder troep hoeven kopen + eindelijk eens dat tripje doen = winnende moeder, was de redenering.)

Omdat het haar cadeau was, kreeg ze inspraak. Ik probeerde het: “Zullen we naar Parijs? Met de trein? Daar hebben ze heel veel croissants!” Ze was niet overtuigd. We overwogen Lille, Antwerpen en het leek haar allemaal wel aardig. Tot ik zei: “We kunnen ook naar een huisjespark. Daar is het een beetje zoals bij opa en oma op de camping. Ze hebben er ook een zwembad.” De twijfel was voorbij en mama mocht naar Aqua Mundo in plaats van Piscine Joséphine Baker.

Aqua Mundo bleek een teleurstelling (te veel wild water en golfslag, niet genoeg randjes om vanaf te plonzen), maar het weekend was heerlijk. Eigenlijk lijkt de Eemhof namelijk best wel op Parijs. Ik heb er even een lijstje van gemaakt:

Parijs vs de Eemhof

Boulangeries met warme croissants

VS

Buffet met verse wafels (ik ben geen wafelfan, maar warm met grote parels suiker vind ik ze heel prima)

 

Can can in Le Moulin Rouge

VS

Orry en vriendjes die 30 koters uit hun dak laten gaan

Koter met Orry masker
De Orry-liefde is echt

Bootjes kijken in het Parc de Luxembourg

VS

Onderzeeboot spelen in het bubbelbad

 

Picknicken in Parc des Buttes-Chaumont

VS

Voor de televisie met een broodje en een afstandsbediening in de hand (thuis moet ze zich behelpen met een laptop met Netflix, dus de koter was in de wolken met de televisie)

Lunch voor de televisie
Televisielunch

 

Drie-sterren groente bij l’Arpège (waar het heus niet altijd feest is)

VS

Haloumi met artisjok en veel aioli

Haloumi diner
Gebakken kaas en artisjok for the win

 

Ja, mensen. Zo heb ik door de Klompenlijst dus de Franse kant van de polder ontdekt. Woep woep. En of ik Parijs alvast op de klompenlijst van volgend jaar heb gezet? Dat is voorlopig mijn geheim.

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *