Inspiratie,  Keukenbenodigdheden

Ontdek de beste airfryer (en maak je leven lekkerder)

Lang heb ik me ertegen verzet, maar inmiddels staat er een Air Fryer in mijn keuken. En dat is verdraaid handig.

Ik dacht “ik frituur nooit, dus wat moet ik met een air fryer?”. Dat was ook best vol te houden, tot ik koters kreeg. Die ontdekten namelijk patat en kregen niet lang daarna één avond per week de macht over ons menu. Om te voorkomen dat ik elke zaterdag naar de snackbar moest, schoof ik dus regelmatig patat in de oven. Helaas is dat lang niet zo lekker als staafjes aardappel uit het borrelende vet.

Mijn kinderen hadden daar meningen over, die nog ongezoutener waren als het ging om bitterballen uit de oven. Mama ging dus op zoek naar een oplossing en vond die in de airfryer.

“Fryer” vind ik overigens een beetje een vreemde naam in deze context, want eigenlijk is het gewoon een mini-hete-luchtoven. Fabrikanten noemen het wel “frituren met lucht”, maar dat is mooie marketingpraat. Als lucht van 200 graden “frituurt”, doet je oven dat ook.

Maar goed, feit is dat de frietjes en bitterballen knapperiger uit de air fryer komen dan uit de oven. Ik denk dat dat komt doordat de lucht sneller langs de snacks gaat dan in de oven. (Want alles zit veel dichter bij de ventilator dan in de oven. In de hitte helpt het ook om met je gezicht vlak voor de wapperaar te gaan zitten). Bijkomend voordeel is dat je sneller kunt koken en dat de air fryer veel sneller opgewarmd is.

Ik kan het dus helemaal aanraden, een air fryer. Maar hoe vind je de beste? De komende tijd onderzoek ik het en dan doe ik hier verslag van wat ik ontdek.

In ieder geval alvast een tip: shop een beetje rond als je op zoek bent naar een air fryer. Ik zie regelmatig aanbiedingen en cash back acties, dus het is de moeite waard die op te zoeken. Mijn broertje kocht bij de Lidl een air fryer die erg lijkt op de mijne voor bijna net zoveel geld als ik er tweedehands aan uitgaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *