Over mij

Foto van Laura die buiten op de grond zit

Al decennia ben ik verliefd op eten en koken. Je zou dus denken dat ik me geen zorgen maakte over het avondeten toen ik een jaar of 10 geleden moeder werd. Maar dat zou je verkeerd denken.

Ik vond het een overgang, van koken voor 2 (waarvan 1, de ex-echtgenoot, uit principe alles eet) naar koken voor een gezin. Opeens werd het belangrijk dat we een beetje op tijd aten en dat er een klein mens mee kon eten. Toen een paar jaar later het tweede kleine mens werd geboren wist ik het zeker: ik moest een plan voor dat avondeten. Zonder voorzag ik een vrijwel eindeloze zee van pasta met tomatensaus en broodjes ei.

Zo begon ik met het plannen van een weekmenu, ontstond er een collectie lievelingsrecepten en uiteindelijk deze website. Want ik wilde mijn recepten delen zodat andere drukke moeders er ook iets aan zouden hebben.

Ergens onderweg raakte ik overtuigd dat we veel te streng doen over gezond eten, zeker als het gaat om de geboden die we uitvaardigen voor moeders. Dat moest anders kunnen en daar wilde ik anderen ook mee helpen. Daarom haalde ik mijn diploma als leefstijlcoach. Van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) mag ik nu geaccrediteerd coachen. Maar stiekem vind ik het veel leuker om al mijn kennis en tips over lekker en gezond eten hier te delen.

Niet zo lang geleden is er weer een nieuwe fase aangebroken aan mijn eettafel: koken als co-ouder. Het is wennen om de helft van de tijd weer alleen voor mezelf te koken. En de andere helft van de tijd koken voor 1 (grote) eter minder is ook nieuw. Maar goed, daar gaan vast allemaal lekkere receptontdekkingen uit komen die je ook hier weer gaat vinden.

10 Feitjes over mij

  1. Ik heb een keer de kroonprins van Noorwegen geld aangeboden voor een buskaartje. (Ik wist op dat moment niet dat hij de kroonprins van Noorwegen was.)
  2. Ik ben dol op zelfhulpboeken. Mijn favoriet op het moment is The Big Leap. Of Big Magic. De beste samenvatting van eigenlijk al het advies dat je ooit in zelfhulpboeken vindt, vind ik The Seven Habits of Highly Effective People.
  3. Als kind lustte ik geen enkele groente. Nu vind ik ze allemaal lekker, behalve bietjes.
  4. Van mijn 4de tot mijn 20ste wilde ik arts worden, tot ik de bètavakken zo beu werd dat ik een andere droom zocht.
  5. Ik heb een keer een uur lang in een pan noedels geroerd in het tv-programma Koffietijd.
  6. Mijn leven blijft op de rit door notitieboeken. Ik heb er 1 voor onze eetplanning, 1 voor mijn afspraken, 2 voor mijn werkaantekeningen, 1 voor mijn To Do-lijsten, 1 voor mijn favoriete recepten, 1 voor de aantekeningen over mijn ochtendritueel en 1 voor alle plannen voor mijn nieuwe huis.
  7. Ik doe mijn best om elk jaar 1000 kilometer te wandelen. In 2023 lukte dat (stiekem is het maar een kilometer of 3 per dag), op naar de 1000 in 2024.
  8. Elke keer dat ik Bridget Jones’ Diary lees moet ik hardop lachen om de blauwe soep.
  9. Ik heb nog nooit een kaas ontmoet die ik niet nogmaals wilde ontmoeten, het liefst in grotere hoeveelheden. (Behalve oude geitenkaas. Want die smaakt naar oude geiten.)
  10. Ooit wil ik op reis naar Japan.

Oh, en nummer 11: ik houd niet van telefoneren. Ik ben dus het best te bereiken via laura@lekkerplan.nl . Of volg me op Instagram @lauraheefteenplan.