Over mij en contact

Met mijn koters in Cherating, Maleisië

Ik ben Laura, kok, fotograaf en schrijver achter Lekker Plan. Vanuit mijn huis in een Goois dorp droom ik over de smaken van Beijing, Tokyo en Seoul. In mijn droomwereld zou ik moeiteloos van de ene Aziatische plek naar de andere flitsen om al dat lekkers live te proeven.

Maar dit is de echte wereld, dus in plaats daarvan kook ik met de Aziatische smaken waar ik zo van houd. Ook leuk. Misschien zelfs nog beter, want zo kan ik mijn liefde delen met jou, in de vorm van recepten en aanverwante posts. (En als ik dan een keer terecht kom in Taiwan of Maleisië ben ik ook niet stil te krijgen, natuurlijk.)

Peuter staat te vijzelen naast oma
Vijzelende mini-Laura

Koken is hoe ik zorg voor mezelf en de mensen om me heen. Dat begon toen ik een jaar of drie was en door mijn oma aan het vijzelen werd gezet voor een huiskamer vol mee-eters. Een jaar of 35 later ben ik het nog niet zat om mensen blij te maken met lekker eten.

Dat eten begint bij de dagelijkse maaltijd voor de echtgenoot en mijn twee koters (De Kleine Vrouw en De Kleine Man hier op de site). Maar daar stopt het niet. Ik houd van af en toe een kookproject. Dat moet je overigens ruim lezen, want zelf boterkoek of knoflookbrood bakken telt al als avontuur voor mij.

Daar schaam ik me overigens in ’t geheel niet voor. Sterker nog, ik schrijf elk jaar een lijst van 52 van zulke alledaagse avonturen (op een bucket list-voor-een-jaar die ik liever Klompenlijst noem) zodat ik er meer van beleef. Lees mee hoe dat gaat; wie weet wordt jouw alledaags er ook een beetje avontuurlijker van.

Meeleven met de Lekker Plan avonturen?

Heb je vragen of opmerkingen?

Ik ben het best te bereiken via mail: Laura@lekkerplan.nl .

Mijn dagelijkse avonturen in de keuken kun je ook volgen via instagram @lekkerplan .