Over mij en contact

Met mijn koters in Cherating, Maleisië

Hoi, wat leuk dat je er bent. Ik ben Laura, kok, fotograaf en schrijver achter Lekker Plan. Vanuit mijn huis in een Goois dorp droom ik over de smaken van Beijing, Tokyo en Seoul. In mijn droomwereld zou ik moeiteloos van de ene Aziatische plek naar de andere flitsen om al dat lekkers live te proeven.

Maar dit is de echte wereld, dus in plaats daarvan kook ik met de Aziatische smaken waar ik zo van houd. Ook leuk. Misschien zelfs nog beter, want zo kan ik mijn liefde delen met jou, in de vorm van recepten en aanverwante posts. (En als ik dan een keer terecht kom in Taiwan of Maleisië ben ik ook niet stil te krijgen, natuurlijk.)

Peuter staat te vijzelen naast oma
Vijzelende mini-Laura

Volgens mij is koken ook belangrijk. Het is in ieder geval hoe ik zorg voor mezelf en de mensen om me heen. Dat begon toen ik een jaar of drie was en door mijn oma aan het werk werd gezet om seroendeng te vijzelen voor een huiskamer vol mee-eters. Een jaar of 35 later ben ik het nog niet zat om mezelf en anderen blij te maken met iets lekkers.

Waar ik niet mee wil zeggen dat koken een Grote Productie hoeft te zijn. Een ei bakken (het liefst met een schep kimchi eronder) voelt soms als de grootste liefdesverklaring. Sterker nog, volgens mij zit de grootste kracht van koken in de herhaling van eenvoudige rituelen. Grote kookprojecten zijn leuk, maar met opgetrokken schouders en zere voeten is de liefde soms wat lastig te voelen. Terwijl mijn twee koters en echtgenoot weten dat ik van ze houd doordat ik avond na avond eenvoudige rijst voor ze bak, soep voor ze kook of pizza voor ze maak. Hoop ik.

En ik hoop dat jij op Lekker Plan ook recepten vindt om verliefd op te worden en de mensen in je leven (inclusief jezelf!) te laten zien dat je van ze houdt.

Heb je vragen of opmerkingen?

Ik ben het best te bereiken via mail: Laura@lekkerplan.nl .

Om op de hoogte te blijven van Lekker Plan kun je je inschrijven voor de Lekker Plan Liefdesbrieven (die stuur ik onregelmatig en zeker niet vaker dan eens per maand).

Mijn dagelijkse avonturen in de keuken kun je volgen via instagram @lekkerplan .