Recepten,  Zoet en drankjes

Pimm’s Cup

Glas goudbruin vocht met aardbei appel en munt

Een krap jaar geleden schreef ik een lijst met dingen die ik wil doen in dit leven. Er staan dingen op als vloeiend Frans spreken, een moestuin aanleggen en in Berlijn wonen. Niets als niet ambitieus en inmiddels staat er een tomatenplantje dapper de droogte te doorstaan op ons terras. Zelfs een reis van duizend mijl begint met de eerste stap. Maar om af en toe ook iets op kortere termijn af te kunnen strepen voegde ik dingen toe als Twister spelen en een cocktails-en-kaas feestje organiseren. Met kerst stond ik met mijn been in de lucht terwijl een neefje “hand op groen” tegen me riep, maar het feestje bleek ongrijpbaarder dan gedacht. We kregen mensen over de vloer voor lunch, diner en taart, maar het moment voor cocktails kwam niet.

Tot ik bijna jarig was en mijn kans zag. Vrienden en familie werden per mail cocktails en kaas in het vooruitzicht gesteld en de lijst met mogelijke drankjes en snacks groeide snel. Ik zat er helemaal in en besloot dat het kittig was om de hapjes een “toast” thema te geven. Toast van geroosterd brood en toast voor het drinken. Snap je m, snap je m? Soms ben ik hilarisch.

Hoe dan ook. Tijdens ons weekend in Londen had ik voor het eerst een Pimm’s Cup ontmoet- een glas vol ijs en intrigerend donker, licht en verfrissend sprankelend vocht met munt, aardbei en komkommer. Onweerstaanbaar zomers, zelfs zonder parapluutje. Die wilde ik nog wel eens ontmoeten. Bovendien kun je er makkelijk een hele kan van maken. Meer cocktails met minder werk! De Pimm’s Cup werd dus het fundament van mijn feestje, met iets dat een Calibra Cocktail heet (een zoet mengsel van ananassap, kokosmelk, limonadesiroop en limoensap dat mijn vader ooit op een persreis dronk) of ginger ale met angostura bitters voor de niet-drinkers. Dat eenmaal bedacht, was mijn favoriete onderwerp aan de beurt: eten.

Ik had een hoop lol met het toast thema. Uit Small Victories haalde ik een recept voor avocado toast met kimchi. Ik maakte geroosterd bruin brood met ricotta en tomatensalade. Crackers met sardientjesboter. De enige reden dat ik geen hummus met pita driehoekjes op tafel zette was dat ik te weinig lege magen voorzag. Stiekem smokkelde ik onthematische gevulde champignonhoedjes op het menu, plus M&Ms en meloen voor de zoete trek. Al zeg ik het zelf, het was een feestelijke combinatie. Alleen, toen ik de laatste schaal op tafel zette en tevreden rondkeek bedacht ik iets. Kaas. Ik had kaas beloofd.

Juist. Dat cocktails en kaas feestje kan dus nog niet van de lijst. Maar hee, wat een mooie reden om Pimm nog eens uit te nodigen.

Een kan vol Pimm’s Cup

Meng in een kan één deel Pimm’s No 1 met drie delen sprankelende limonade (Sprite* of één van zijn goedkope huismerk neefjes en nichtjes). Schil een stuk komkommer en snijd het in dunne plakjes. Maak een grote handvol aardbeien schoon en halveer ze. Doe de komkommer en aardbei samen met een hand gekneusde muntblaadjes in de kan. Schenk de Pimm’s Cup in glazen met veel ijs. Laat de garnering in de kan en doe wat nieuwe aardbei en komkommer in het glas. Aaaah, zomer.

*Bestaat 7Up eigenlijk nog? Ooit had ik een agenda waar ik Errug Trots op was met dat slungelige getekende 7Up mannetje. Hoe heette ie ook alweer? Fido Dido?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *