Pimm’s Cup

Een krap jaar geleden schreef ik een lijst met dingen die ik wil doen in dit leven. Er staan dingen op als vloeiend Frans spreken, een moestuin aanleggen en in Berlijn wonen.

Hard gaat het niet met mijn lijst*, maar inmiddels staat er een tomatenplantje de droogte te doorstaan op ons terras.

Om af en toe ook iets op kortere termijn af te kunnen strepen voegde ik dingen toe als Twister spelen en een cocktails-en-kaas feestje organiseren.

Met kerst stond ik met mijn been in de lucht terwijl een neefje “hand op groen” tegen me riep, maar het cocktailfeestje bleek ongrijpbaarder dan gedacht.

We kregen mensen over de vloer voor lunch, diner en taart, maar het moment voor cocktails kwam niet.

Tot ik bijna jarig was en mijn kans zag. Vrienden en familie werden per mail cocktails en kaas in het vooruitzicht gesteld en de lijst met mogelijke drankjes en snacks groeide snel.

Ik zat er helemaal in en besloot dat het kittig was om de hapjes een “toast” thema te geven. Toast van geroosterd brood en toast voor het drinken. Snap je m, snap je m? Soms ben ik hilarisch.

Hoe dan ook. Tijdens ons weekend in Londen had ik voor het eerst een Pimm’s Cup ontmoet- een glas vol ijs en intrigerend donker, licht en verfrissend sprankelend vocht met munt, aardbei en komkommer.

Het was een onweerstaanbaar zomers drankje, zelfs zonder parapluutje. Die wilde ik nog wel eens drinken.

Bovendien kun je er makkelijk een hele kan van maken. Meer cocktails met minder werk!

De Pimm’s Cup werd dus het fundament van mijn feestje, met iets dat een Calibra Cocktail heet (een zoet mengsel van ananassap, kokosmelk, limonadesiroop en limoensap dat mijn vader ooit op een persreis dronk) of ginger ale met angostura bitters voor de niet-drinkers.

Dat eenmaal bedacht, was mijn favoriete onderwerp aan de beurt: eten.

Ik had een hoop lol met het toast thema. Uit Small Victories haalde ik een recept voor avocado toast met kimchi.

Ik maakte geroosterd bruin brood met ricotta en tomatensalade. Crackers met sardientjesboter.

De enige reden dat ik geen hummus met pita driehoekjes op tafel zette was dat ik te weinig lege magen voorzag. Stiekem smokkelde ik onthematische gevulde champignonhoedjes op het menu, plus M&Ms en meloen voor de zoete trek.

Al zeg ik het zelf, het was een feestelijke combinatie. Alleen, toen ik de laatste schaal op tafel zette en tevreden rondkeek bedacht ik iets. Kaas. Ik had kaas beloofd.

Juist. Dat cocktails en kaas feestje kan dus nog niet van de lijst. Maar hee, wat een mooie reden om Pimm nog eens uit te nodigen.

*: UPDATE: in 2019 maakte ik een nieuwe lijst, met 60 dingen die ik in één jaar wilde doen. Dat beviel, dus in 2020 deed ik het weer. Ik noem het een klompenlijst, en hier vind je mijn verslag van die avonturen.

Glas Pimm's cup; bruin vocht met belletjes, groene blaadjes en schijfjes komkommer

Een kan vol Pimm’s Cup

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 8 minuten
Porties 1 kan
Keuken Engels

Ingrediënten
  

  • 1 deel Pimm’s No1
  • 3 delen sprankelende limonade Sprite of één van zijn goedkope huismerk neefjes en nichtjes
  • 1 komkommer
  • 250 gram aardbeien
  • 15 gram takjes munt
  • Veel ijsblokjes

Aan de slag
 

  • Meng in een kan één deel Pimm’s No 1 met drie delen sprankelende limonade (Sprite of één van zijn goedkope huismerk neefjes en nichtjes). Schil een stuk komkommer en snijd het in dunne plakjes. Maak een grote handvol aardbeien schoon en halveer ze. Doe de komkommer en aardbei samen met een hand gekneusde muntblaadjes in de kan. Schenk de Pimm’s Cup in glazen met veel ijs. Laat de garnering in de kan en doe wat nieuwe aardbei en komkommer in het glas. Aaaah, zomer.
Vragen of tips over dit recept? Deel ze hieronder bij “Reacties”.

Pin voor later

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept score