Blog,  Klompenlijst

Plan maken voor mijn financiële toekomst

Lachende selfie met op de achtergrond het Domplein
Daaaaag Utrecht

Nog geen half jaar nadat ik mijn Klompenlijst (one-year-bucket-list) opstelde, had hij geleid tot een stap waar ik al een tijd over droomde.

Okay, biechttijd. Toen ik dit item op mijn Klompenlijst zette, stond er eigenlijk “mijn baan in Utrecht opzeggen”. Maar ja, om dat nou online te slingeren voor mijn baas het wist… Bovendien leek het me handig om een nieuwe inkomstenbron te regelen voor ik het publiekelijk uit maakte met de oude.

Niet dat daar echt iets mis mee was. Leuke mensen die nuttige dingen doen, midden in Utrecht. Ik kreeg het alleen lastig met zien hoe ik bijdroeg aan dat nuttige werk. En dan vind ik het dus tijd om andere dingen te gaan doen.

Dat vond ik ook al een tijdje. Maar de leuke mensen en de heerlijke plek (en, laten we eerlijk wezen, het vaste contract) zorgden toch dat ik geen actie ondernam. Tot ik bedacht dat ik bijna 40 was en dat “later als ik groot ben” eigenlijk best wel NU NU NU is. Toen zette ik het eind van mijn baan dus op mijn Klompenlijst en in gecodeerde vorm online.

Als je het kunt dromen, kun je het waarmaken

Mensen, volgens mij heeft Napoleon Hill een puntje hoor. Want nog geen half jaar nadat ik mijn lijst schreef, schreef ik mijn baas een afscheidsbrief. Ik had een nieuwe plek gevonden, met nieuwe leuke mensen die (andere) nuttige dingen doen. Een stuk dichter bij huis en met spannende opdrachten. Bovendien hadden ze me maar nodig voor ongeveer de helft van mijn aantal uren (en de helft van het geld; wat een ont-zet-ten-de rijkdom om een leven te hebben dat ook kan draaien op een half salaris). Dat is een grote woep-woep, want het betekent meer tijd voor Lekker Plan. Yessss.

Nu deze gecodeerde boodschap zo goed gewerkt heeft, ga ik nog even door. Op mijn volgende Bucket List: een goed inkomen verdienen aan Lekker Plan! (Op het moment is mijn Lekker Plan inkomen 0, dus the only way is up.) Napoleon, doe je ding.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *