Eetregels

Regel 3 om te vergeten als je met meer plezier en gemak gezond wilt eten

Ben je klaar om nog een regel voor gezond eten los te laten die compleet zinnig klinkt, maar dat niet is? Komt ‘ie:

Zorg dat je 80% van de tijd gezond eet.

Ik vind dit een sneaky manier om je schuldig te laten voelen over wat je in je mond stopt. In deze video vertel ik je waarom:

Lees je liever? Dit zijn de highlights:

  • Ten eerste vraag ik me af: hoe meet je die 80/20 precies? Lijkt me een moeilijke zaak.
  • Maar belangrijker: wat gebeurt er als je de 80% niet haalt in een maaltijd? In een dag? In een week? Dan faal je en is er geen manier om “bij te sturen”.
  • Het klinkt als vrijheid, maar ondertussen heb je dus alle gelegenheid om het “fout” te doen.
  • En als je het “fout” kunt doen, dan ga je dat gezonde eten niet volhouden.

Stop met meten, start met eten

Ik vermoed dat je je toch al niet aan deze regel houdt, zelfs niet als je erg je best doet om gezond te eten. (Want: hoe dan? Wat meet je?) Hierbij geef ik je ook nog toestemming om niet eens tegen jezelf te zeggen dat je dat eigenlijk wel zou moeten doen. Hoppa.

Wat je wel kunt doen, zodat je met plezier en gemak gezond eet? Richt je op echt eten met planten, dan kun je het niet fout doen. Nee, ook niet door ultra-bewerkte zaken te eten. Het gebeurt. En daarna ga je gewoon vrolijk door met je best doen om echt eten te eten.

Als ik je dan toch toestemming aan het geven ben, dan ook nog even dit: laat lekker alle eetschema’s los die niet voor je werken. Hier hebben we het over bij de 4e regel die je de deur uit mag doen als je gezond wilt eten: Houd je aan een eetschema, dan komt het allemaal goed.

Tot snel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *