Recepten

Roze geluk in een glas

Glas roze aardbeienmelk met ijsblokje

Soms kom ik uit de keuken met de illusie een supermoeder te zijn. Niet vaak, maar zo af en toe gebeurt het. Meestal zijn de koters het niet met me eens. Ik kook chocoladepudding en na twee happen vraagt Koter 1: “Mag ik rozijnen als toetje?” Ik maak een tosti voor Koter 2: “Ik wil niet tosti. Dat is vies!” Maakt niet uit dat Koter 1 ie-de-re dag bij het wakker worden vraagt “mag ik choco op brood?”. Of dat Koter 2 op elk ander moment lijkt te denken dat tosti’s essentieel zijn voor zijn levensgeluk. De moeite is voor niets, mama had net zo goed op de bank kunnen blijven zitten.

Afgelopen weekend maakte ik aardbeienmelk in de volle verwachting dat dit zo’n supermoederding zou worden. Persoonlijk had ik er hoge verwachtingen van- Deb van SmittenKitchen beschrijft het als “slightly thick, creamy, lightly sweetened deep pink happiness”. Welk glas wordt er nou niet beter van een stroom roze geluk? Ik vermoedde echter dat de koters er anders over zouden denken. Ik wist niet dat aardbeienmelk een ding was, mijn koters dus ook niet en hoe onbekender hoe ongeliefder in hun wereld.

Ik had buiten de magische kracht van aardbeien met suiker gerekend. Koter 1 had gezien dat er een felroze drankje de koelkast in was gegaan en kon niet wachten tot het er weer uit kwam. Koter 2 is enthousiast over alles waar zijn zus enthousiast over is, dus zat te wippen op zijn stoel toen ik vroeg “wie wil er aardbeienmelk?” Mooie glazen kwamen uit de kast, ijsblokjes en rietjes gingen erin. Ik zat klaar om drie glazen roze geluk min twee slokjes weg te slurpen.

Maar niet dus. Koter 1 dronk anderhalf glas en Koter 2 stopte ook pas met drinken toen de soepstengels zijn aandacht kaapten. Ik dacht dat het misschien een toevalstreffer was (extreme dorst door vliegeren in het park ofzo), maar een paar dagen later ging het net zo. Min de soepstengels, mama leert snel. Twee glazen verdwenen in noodtempo naar binnen: “Ik dit wel lekker, mam!” Deze voegen we toe aan het schrift met favorieten en ik denk dat het geen slecht idee is als jij hetzelfde doet.

P.S.: Ook in Maleisië drinken ze aardbeiendrankjes- lees erover in mijn overzicht van 10 heel lekkere dingen in Maleisie. Liever wat pittigers in je slag? Deze ijskoffie is heel fijn op warme dagen.

Aardbeienmelk

Naar een recept van SmittenKitchen

Voor 4 grote glazen

400 gram rijpe aardbeien, schoongemaakt en in stukjes

75 gram suiker

sap van een halve citroen

600 ml melk

Meng de aardbeien, suiker en het citroensap in een grote kom. Laat minstens een uur staan- hoe meer helderrood vocht er uit de aardbeien trekt hoe beter. Giet de melk bij de aardbeien en pureer met de staafmixer. Zet de aardbeienmelk tot de volgende dag in de koelkast. (Meteen opdrinken kan ook, maar dan is hij niet zo lekker koud en proef je zure van citroen nog vrij duidelijk. De volgende dag is dat zure weg.) Schud de aardbeienmelk goed voor je hem in grote glazen schenkt, met ijsklontjes als je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *