Roze geluk in een glas

Soms kom ik uit de keuken met de illusie een supermoeder te zijn. Niet vaak, maar zo af en toe. Meestal zijn de koters het niet met me eens. Ik kook chocoladepudding en na twee happen vraagt Koter 1: “Mag ik rozijnen als toetje?” Ik maak een tosti voor Koter 2: “Ik wil niet tosti. Dat is vies!” Maakt niet uit dat Koter 1 ie-de-re dag bij het wakker worden vraagt “mag ik choco op brood?”. Of dat Koter 2 op elk ander moment lijkt te denken dat tosti’s essentieel zijn voor zijn levensgeluk. De moeite is voor niets, mama had net zo goed op de bank kunnen blijven zitten.

Afgelopen weekend maakte ik aardbeienmelk in de volle verwachting dat dit zo’n supermoederding zou worden. Persoonlijk had ik er hoge verwachtingen van- Deb van SmittenKitchen beschrijft het als “slightly thick, creamy, lightly sweetened deep pink happiness”. Welk glas wordt er nou niet beter van een stroom roze geluk? Ik vermoedde echter dat de koters er anders over zouden denken. Ik wist niet dat aardbeienmelk een ding was, mijn koters dus ook niet en hoe onbekender hoe ongeliefder in hun wereld.

De koters vielen als een blok

besuikerde stukjes aardbei

Ik had buiten de magische kracht van aardbeien met suiker gerekend. Koter 1 had gezien dat er een felroze drankje de koelkast in was gegaan en kon niet wachten tot het er weer uit kwam. Koter 2 is enthousiast over alles waar zijn zus enthousiast over is, dus zat te wippen op zijn stoel toen ik vroeg “wie wil er aardbeienmelk?” Mooie glazen kwamen uit de kast, ijsblokjes en rietjes gingen erin. Ik zat klaar om drie glazen roze geluk min twee slokjes weg te slurpen.

Maar niet dus. Koter 1 dronk anderhalf glas en Koter 2 stopte ook pas met drinken toen de soepstengels zijn aandacht kaapten. Ik dacht dat het misschien een toevalstreffer was (extreme dorst door vliegeren in het park ofzo), maar een paar dagen later ging het net zo. Min de soepstengels, mama leert snel. Twee glazen verdwenen in noodtempo naar binnen: “Ik dit wel lekker, mam!” Deze voegen we toe aan het schrift met favorieten en ik denk dat het geen slecht idee is als jij hetzelfde doet.

P.S.: Ook in Maleisië drinken ze aardbeiendrankjes- lees erover in mijn overzicht van 10 heel lekkere dingen in Maleisie. Liever wat pittigers in je glas? Deze ijskoffie is heel fijn op warme dagen. Of maak eens een tropische groene smoothie om de zwoele zomervibes nog wat te versterken.

Aardbeienmelk recept

Hand houdt glas roze drank vast in tuin

Aardbeienmelk

Deze aardbeienmelk is het frissere zusje van de aardbeien milkshake. Ze is fris en romig, maar drinkt nog lekkerder weg (en heeft een stuk minder calorieën). Naar een recept van SmittenKitchen
Bereidingstijd 10 minuten
Wachttijd 13 uur
Porties 4 grote glazen
Keuken Amerikaans

Keukenbenodigdheden

 • staafmixer

Ingrediënten
  

 • 400 gram rijpe aardbeien schoongemaakt en in stukjes
 • 75 gram suiker
 • sap van een halve citroen
 • 600 ml melk

Aan de slag
 

Bereid de aardbeien voor

 • Meng de aardbeien, suiker en het citroensap in een grote kom. Laat minstens een uur staan- hoe meer helderrood vocht er uit de aardbeien trekt hoe beter.
  Giet na dat uur (of langer) de melk bij de aardbeien en pureer met de staafmixer.

Laat de smaken intrekken en geniet

 • Zet de aardbeienmelk tot de volgende dag in de koelkast. (Meteen opdrinken kan ook, maar dan is hij niet zo lekker koud en proef je zure van citroen nog vrij duidelijk. De volgende dag is dat zure weg.)
  Schud de aardbeienmelk goed voor je hem in grote glazen schenkt, met ijsklontjes als je wilt.
Vragen of tips over dit recept? Deel ze hieronder bij “Reacties”.

Pin voor later

Glas roze vloeistof vastgehouden door duim met roze nagel. Daaronder een geel vlak met de woorden aardbeienmelk fris en fruitig

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

reacties

 • Lina

  Sorry maar mag ik vragen waarom je je kinderen koters noemt? Ik vind het nogal storend met het lezen van je artikel, klinkt erg hard en onaardig “koters”…

  • Laura

   In mijn hoofd noem ik mijn kinderen “koters”, dus dat zie je terug als ik schrijf. Wat ik ook doe met die koters: ze leren dat je alles mag zeggen, maar dat je niet alles hoeft te zeggen. Ik laat ze oefenen (en oefen zelf mee, denk dat dit een levenslang proces is) met drie filters voor wat er uit hun mond komt. Is het waar? Is het nodig? Is het vriendelijk?

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept score