Update 6: Bucket list of klompenlijst

In dit jaar dat ik 40 word, doe ik mijn best om 60 avonturen af te strepen op mijn Klompenlijst-voor-één-jaar (one-year bucket list). En uiteraard schrijf ik over die avonturen. Lees hier de zesde update over mijn vorderingen, waarin ik vooral kleine stapjes neem die hopelijk later gaan leiden tot items afstrepen.

Noedels koffietijd
Mijn noedels waren op TV!

Oh lordy, wat vliegt de tijd. Ik ben bepaald niet het vereiste avontuur per week aan het afstrepen. Ik ben wel een hoop aan het heen en weer vliegen met koters en ein-de-lijk de hoeveelheid eten in mijn vriezer en voorraadkast aan het terugbrengen tot redelijke proporties. Oeh, en ik bakte noedels in Koffietijd. Dat ook.

Koffietijd gebeurde omdat ik de Cordaid Food Battle won. Ik geloof niet dat ik ooit een tv-ster ga worden, maar ik vond het wel cool om een heel klein beetje bij te dragen aan het gesprek over voedselgewoontes die beter zijn voor onze wereld. Nu broed ik dus op vervolgacties en dat is ook nog eens goed voor item 45 op de klompenlijst (schrijven om eetveranderingen te inspireren).

Ondertussen probeer ik ook ongeveer elke maandag en donderdag om items 2 en 3 vooruit te helpen door te beginnen met “gezond eten”. En met “gezond eten” bedoel ik “minder bon bon bloc praline wit in mijn gezicht laten verdwijnen ’s avonds op de bank”. Ik had een week succes met veel eiwit eten (ik kocht zelfs een bus proteïnepoeder en man, dat is niet lekker), maar eindigde toch met bon bon bloc praline wit op de bank na een zware vrijdag. Verder succes is uitgebleven en ik heb mijn favoriete spijkerbroek nog maar wat dieper achterin de kast geduwd. *zucht* Morgen is het weer donderdag, moet je raden wat mijn goede voornemen is.

Modderige, deegachtige, noedelige kleine stapjes

Noukou chicken ramen
Slurpend het nieuwe jaar in bij Umaimon Chicken Ramen

We hebben de afgelopen maanden ook drie (!) pogingen gedaan om het laarzenpad rond het Naardermeer te lopen (item 24). Na een keer verdwalen, een keer hysterische koters tot hun middel in de modder en een keer vermoedelijk verdwalen ben ik nog niet zeker dat we het pad echt helemaal gelopen hebben. Maar raad eens, ik vind hem afgestreept.

De dumplingtraditie (item 21) staat nog in de kinderschoenen na drie sessies deegflapjes rollen. Ik weet nu wel dat je dumplingdeeg niet superdun hoeft te rollen (dan scheurt het alleen maar als je het om de vulling vouwt), dus dat is vooruitgang. Het maakt volgende sessies in ieder geval minder intimiderend. Ik zag Claudia van Food from Claud Nine haar pastaroller gebruiken voor dumplingdeeg, dus binnenkort vouw ik weer eens dumplings.

Maar misschien ook niet. Ik bedoel, die Echt Heel Goede ramen (item 9) gaan zichzelf ook niet eten. Ik deed al onderzoek bij Sanju Ramen in Utrecht. Hun ramen was goed en hun kimchi zelfs meer dan dat (precies genoeg zuur, precies genoeg pit). Maar Echt Heel Goed was het niet, want ik ben gestopt met eten omdat de bouillon zo zout was. Van perfecte ramen laat je geen druppeltje staan. De romige, hartige Noukou Chicken Ramen bij Umaimon in Amsterdam was wel Echt Heel Goed. De berg malse kipreepjes hadden (en hielden!) zelfs in de bouillon een superknapperig velletje. Dan doe je iets goed als kok. Maar. Stiekem vind ik misschien dat ramen met varkensbouillon hoort. Dat roept dus om nog wat meer onderzoek, en ik heb mijn oog laten vallen op Ramen Kingdom in Amsterdam. Mijn buik heeft al zin.

 

Laura is als drukke co-ouder altijd op zoek naar de volgende makkelijke, best-wel-gezonde maaltijd. Inmiddels heeft ze meer dan 10 jaar kookervaring als moeder en een diploma als leefstijlcoach om daarbij te helpen. Hier deelt ze de recepten die ze ontdekt.

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *