Recepten,  Brood en snacks

Veel Plezier voor Weinig Moeite: Big Dip (Tex Mex laagjesdip)

Schaal met rode saus met daarop een rand groene guacamole, daarop een laag witte room met stukjes snoeptomaat en ringetjes bosui.

Al jaren maakt deze laagjesdip met TexMex-achtige smaakjes mensen blij op feestjes bij mij thuis. En al voor hij op tafel staat word ik er blij van, want het klaarmaken kost maar een minuut of tien en kan niet fout gaan. Zelfs niet als je tijdens het maken je peuter uit de buurt van de marshmallows probeert te houden terwijl je een schoon glas zoekt achter in een kastje.

Ik leerde de dip kennen bij een housewarming voor het nieuwe appartement van een collega. Zo noemde hij zijn woning tenminste, maar Mc Mansion was passender geweest. Hij had ruimte, hoge plafonds en een verbijsterend uitzicht over zowat de hele stad. Alles dat mijn appartement niet had, zeg maar. Ik dacht dan ook dat ik de avond door zou brengen met staren naar de pracht om me heen. Maar tussen mij en het uitzicht stond een schaal met dip.

Op weg naar het raam dipte ik bijna gedachteloos een chipje en toen weigerden mijn benen dienst. Mijn hersenen waren luid en duidelijk: Wij. Blijven. Staan. Deze schaal leeg dippen was belangrijker dan het uitzicht. Eén voor één gebeurde mijn collega’s hetzelfde. Ze bleven allemaal hangen, tot minstens de helft van de feestvierders op een kluitje rond de schaal stond.

De maker van deze heerlijkheid noemde het een Big Dip en deelde graag haar recept met ons. Dat bleek verbijsterend simpel, kijk maar.

P.S.: Ook een groot succes voor weinig moeite op feestjes: een kan vol Pimm’s Cup cocktail met vers fruit en munt. En met deze verslavende saté marinade zit het avondeten voor je gasten daarna helemaal snor.

Schaal met rood-groen-witte dip omringd door tortilla chips

Big dip (Tex-Mex dip voor tortilla chips)

Soms zijn de lekkerste dingen ook het simpelst. Een grote schaal van deze dip kost je misschien tien minuten om te maken en wordt onmiddellijk het middelpunt van elk feestje.
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 1 flinke schaal
Keuken Tex Mex

Ingrediënten
  

  • 1 potje pittige Mexicaanse salsa
  • 2 rijpe avocado’s
  • wat vers citroensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • half zakje taco kruidenmix
  • 125 ml creme fraiche of Griekse yoghurt
  • paar handen snoeptomaatjes
  • 3 bosuitjes
  • grote schaal tortillachips voor erbij

Aan de slag
 

  • Schep in een mooie schaal het potje salsa leeg tot een mooie laag.
  • Prak de avocado’s met wat vers citroensap, zout en versgemalen zwarte peper. Proef goed en voeg meer citroensap, zout en peper toe tot het mengsel onweerstaanbaar smaakt. Schep het in een laag op de salsa.
  • Roer de taco kruidenmix door de creme fraiche. Schep het mengsel in een laag op de avocado.
  • Snijd tot slot een paar handen snoeptomaatjes en 3 of 4 lente-uitjes in kleine stukjes. Strooi eerst de tomatenblokjes en dan de snippers lente-ui over creme fraiche.
  • De dip werkt het best als je hem een uurtje van tevoren maakt en koel wegzet, zodat de smaken aan elkaar kunnen wennen.
  • Zet je Big Dip op tafel met een grote schaal tortillachips ernaast. En hoppa, jij weet waar het middelpunt van je feestje is (in ieder geval tot de schaal leeg is.)
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.

Pin voor later

Laat hier je reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept score