Weekmenu

Week 20: Dromen van vakantie

Blij poppetje voor week 20Al een week of twee heb ik af en toe kramp in mijn rechter nekspier. Dan zit ik rustig te typen als ineens, bam, mijn achterhoofd naar mijn schouder wordt gesleurd. Nou ben ik helemaal voor nieuwe dingen proberen, maar niet als het een nekspier is die besluit eens even lekker gek te doen.

“Het ligt aan het typen,” sprak mijn kantoorgenoot toen ik laatst opeens “AU!” kermde. Dat kan, maar stiekem denk ik dat mijn nekspier een boodschap heeft. En dat die boodschap iets is in de trant van “dame, je moet meer zwemmen en mij minder misbruiken om je schouders naar je oren te trekken”. Gelijk heeft ie, dus vanochtend plonsde ik nog voor het ontbijt in het zwembad. Uiteraard had ik weer geen idee waarom het zo lang geleden was dat mijn badpak nat werd. Lekker, even spetteren tussen de kwebbelende grijze hoofden.

Om ook aan de andere grief van mijn nekspier tegemoet te komen ga ik de komende vrije dagen keihard werken aan heel weinig doen. IJsjes likken, langs de rand van de speeltuin zitten, taartjes eten op een verjaardag, dat is ongeveer het plan. Plus dromen over vakantie, want nu ik mijn slippers weer aan heb gehad durf ik te geloven dat de zomer ooit zal komen. (Ik was al het geloof kwijt, toen mijn verwarmde handschoenen in APRIL nog steeds regelmatig buiten kwamen.)

Op het weekmenu doe ik alvast een aantal exotische bestemmingen aan. We gaan komende werkweek naar Thailand voor de curry, India voor de kip en de VS voor een hippe kom versierde gerst. Er is ook een stop in Israel, voor de hummus en daar heb ik misschien wel het meest zin in. Ik kan maandenlang geen seconde denken aan gepureerde kikkererwten, maar als ik me weer herinner dat ze bestaan, veroorzaken ze zomaar een kleine fixatie. Bovendien is het een recept van Melissa Clark (één van mijn keukengodinnen) dat “Stupendous Hummus” heet en z’n naam eer aan doet. Het wordt een goede week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *