Ga terug
Zwarte wok met daarin lichtbruine reepjes kip en groene broccoli. Aan de linker bovenkant zie je nog net de metalen steel van een wokschep

Gewokte noedels met kip en broccoli

Een paar kleine handelingen maken van deze noedels de lekkerste noedels met kip en broccoli. Gebaseerd op een recept uit Lucky Peach Presents 101 Easy Asian Recipes. Het recept is makkelijk te verdubbelen, maar bak de noedels in twee porties anders mis je de lekkere schroeismaak.
5 van 3 stemmen
Porties 2 personen
Keuken Thais

Ingrediënten
  

  • 250 gr kipdijfilet, in plakjes
  • 60 ml oestersaus
  • 2 eetlepels zoute sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram broccoli
  • 2 eieren, geklutst
  • noedels voor 2 personen
  • 1 limoen, in partjes

Aan de slag
 

Alle ingrediënten klaarzetten voor het wokken

  • Meng de kip met de oestersaus en laat intrekken terwijl je de andere voorbereidingen doet.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar begin een paar minuten voor het eind van de kooktijd te proeven. Giet ze af als ze gaar maar stevig zijn. Zet ze weg in ruim koud water.
  • Snijd de broccoli in smalle roosjes en de stronk in dunne staafjes.
  • Meng in een klein kommetje de sojasaus met de azijn en suiker.

Kip en broccoli bakken

  • Verhit een wok (of grote koekenpan) en schenk de helft van de olie erin. Schep de kip met de oestersaus in de wok en bak tot de kip net gaar is- een paar minuten. Snijd één van de grotere stukjes door om te checken of het vlees gaar is. Schep de kip uit de pan en leg hem op een bord.
  • Doe de tweede eetlepel olie in de wok, gevolgd door de knoflook. Bak even tot de knoflook net begint te kleuren en doe de broccoli erbij. Schep goed om, bak tot de randjes van de broccoli zacht beginnen te worden en giet ongeveer 100 ml water in de wok. Leg een deksel op de broccoli en laat een paar minuten stomen. Check of de broccoli felgroen en stevig-zacht is. Zo niet, bak nog even door, eventueel met nog een scheutje water als de boel dreigt te verbranden. Schep de broccoli als hij goed is uit de pan, op het bord met de kip.

Noedels wokken en het gerecht afmaken

  • Laat je noedels goed uitlekken. Giet het geklutste ei in je lege wok en laat heel even met rust. Roer het dan met je wokspatel in grote vlokken en bak tot het ei net begint te stollen. Doe de noedels erbij en meng goed. Giet het sojasausmengsel over de noedels, meng weer goed en bak tot de noedels heet zijn. Doe de kip en broccoli terug in de pan, schep alles om en bak tot de kip en broccoli ook warm zijn. (Maar houd je noedels in de gaten. Stop met bakken als ze nog zachter worden. Beter lauwe kip en broccoli dan overgare noedels.) Proef of je er nog zout door wilt en doe dat eventueel.
  • Eet, met limoensap erover gesprenkeld naar wens.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.