De lekkerste chai latte maak je gewoon zelf met dit makkelijke recept. Het recept is voor twee kopjes, maar kun je zonder problemen vermenigvuldigen voor extra theedrinkers.
paarplakjes verse gember(of ongeveer 2 cm gember, geraspt)
300mlvolle melk
suiker naar smaak
Aan de slag
Breng in een steelpannetje het water aan de kook met de theezakjes en de specerijen. Laat een paar minuten trekken tot het donkere thee is.
Giet de melk in het pannetje en breng het mengsel voorzichtig aan de kook. Blijf in de buurt om het vuur snel lager te kunnen draaien als de thee over dreigt te koken. Houdt minstens een paar minuten aan de kook. (Hoe langer, hoe lekkerder.)
Giet de thee in twee bekers (door een zeefje, of terwijl je met een vork de theezakjes en specerijen tegenhoudt). Roer er suiker naar smaak door. Drink.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.