Yoghurt ijs met verse munt
Een verfrissend toetje op basis van Griekse yoghurt met veel verse munt. Gebaseerd op een recept van Nigel Slater.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Vriestijd 5 uur uur
- 15 gram verse munt dat is één supermarktbakje
- 250 ml water
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 650 gram Griekse yoghurt
IJsbasis maken en bevriezen
Doe de Griekse yoghurt in een bak met deksel die in de vriezer mag. Doe de overgebleven muntblaadjes erbij en pureer even kort met je staafmixer, zodat je yoghurt groengevlekt is. Roer dan de afgekoelde muntsiroop erdoor.
Zet de bak met muntyoghurt in de vriezer. Haal hem er na een uur of twee weer uit en roer de ijskristallen goed door de rest van de massa. Begin bij de rand, daar zitten er waarschijnlijk het meest. Zet de bak weer terug en roer een uur later nog eens door. Herhaal dat nog een keer. (Op dit moment roert Nigel Slater er de stukjes pure chocola door. ) Laat het ijs dan helemaal bevriezen.
Het ijs serveren
Haal het ijs ongeveer een half uur voor je het wilt eten uit de vriezer, zodat het wat zachter kan worden. Wil je heel zacht ijs, zet dan vlak voor het serveren de staafmixer erin. Het kost even wat spierballenwerk, maar hij kan er echt doorheen. Pureer al het ijs. Schep het zachte ijs in kommetjes. Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.