Deze kaaskoekjes zijn lekkerder dan alle kaaskoekjes uit de winkel. Bovendien zijn voor een groot deel volkoren. Een variatie op een recept voor volkoren goldfish crackers van Smitten Kitchen
Klop de boter tot een zachte massa en meng er grondig de kaas, twee soorten bloem en zout door. Ik laat mijn KitchenAid het werk doen, maar het oorspronkelijke recept schrijft een keukenmachine voor. Een gewoon elektrische mixer en wat geduld werken vermoedelijk ook. Je werkt toe naar een samenhangende, mooi gelijkmatig gemengde bal deeg. Leg het deeg een half uur in de koelkast, verpakt in bakpapier.
Steek vormpjes uit
Haal na een half uur (of meer) het deeg uit de koelkast. Rol het uit tot een plak van een millimeter of drie. Ik doe dat tussen het bakpapier (dus rol over het papier, in plaats van over het deeg zelf), maar ook zonder dat is het uitrollen niet lastig. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius. Steek vrij kleine vormpjes uit, rol de restjes opnieuw uit tot een plak en herhaal tot je deeg op is.
Bak de koekjes in 12-15 minuten diep goudbruin. (Het originele recept zegt dat je moet stoppen met bakken als de randjes net bruin zijn, maar de buikjes zijn dan niet helemaal knapperig en dat vind ik jammer. Probeer wat jij het lekkerst vindt.) Laat de koekjes helemaal afkoelen. Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.