Recept voor kipkluifjes die altijd als eerste zullen verdwijnen op een feestje, wat er verder ook op tafel staat. Gebaseerd op een recept van Simply Recipes.
Pers de knoflook en meng hem met 1 eetlepel honing (of 2 als je van zoet houdt), mosterd, sojasaus, citroensap en olie. Giet de marinade over de kipkluifjes en hussel goed. Marineer de kip minstens een uur en maximaal 24 uur.
Bak de kip
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de kipkluifjes op kamertemperatuur komen als ze in de koelkast hebben gestaan om te marineren. (Als ik maar een uur marineer, laat ik ze op het aanrecht staan.) Bak de kluifjes ongeveer 40 minuten, tot ze gaar en bruin zijn. Draai ze halverwege om zodat ze aan alle kanten bruin kunnen worden. Eet warm of op kamertemperatuur.
Video
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.