Chinese biefstuk met aardappels
Recept voor biefstuk met aardappels, maar niet zoals je ze kent. Sesamolie en shaoxing rijstwijn nemen je mee naar China en geurige specerijen maken de betoverende transformatie compleet.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- Neutrale olie om te wokken
- 1 zakje kant-en-klare aardappelpartjes ongeveer 500 gram
- 1 biefstuk in dunne plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 laurierblaaadjes
- 3 sterren steranijs
- 5 gedroogde pepers in stukjes gescheurd , steeltjes en zoveel mogelijk zaadjes verwijderd
- Mespunt gemalen kaneel
- 3 eetlepels Shioaxing rijstwijn
- 2 lente-uitjes in dunne ringetjes
- 1 theelepel sesamolie
Bak de biefstuk en de aardappels
Meng de oestersaus en de sojasaus
Laat een wok goed warm worden en giet er een scheut olie in. Doe de aardappelpartjes erbij en roerbak ze tot ze goudbruine randjes hebben. Schep ze uit de pan en zet ze even aan de kant.
Giet nog een beetje olie in de warme wok en doe er de biefstukreepjes bij. Wok de reepjes snel rondom bruin en haal ze uit de pan. Zet ze afgedekt opzij zodat ze niet te veel afkoelen.
Maak de saus en breng alles bij elkaar
Doe nog een klein beetje olie in de pan. Bak hierin kort de knoflook, het laurierblad, de steranijs, de stukjes gedroogde chilipeper en de kaneel. Giet de Shiaoxing rijstwijn in de pan en laat even bubbelen tot hij een beetje is ingekookt.
Doe de gebakken aardappelpartjes terug in de pan, schep goed om en giet het oestersausmengsel erbij. Wok, steeds omscheppend, tot de aardappel heet is en bedekt met een bruin kleverig laagje. Giet er een scheutje water bij als je pan erg droog lijkt. Doe de biefstuk er weer bij en bak die even kort mee tot hij weer warm is.
Zet het fornuis uit, sprenkel de sesamolie over de inhoud van de pan. Meng grondig. Bestrooi met de lente-ui. Eet zo warm mogelijk.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.