Ga terug
Oranje-bruine halve dadels in een zwarte koekenpan met aan de zijkant een spatel

Gebakken dadels voor op de salade

Misschien wel het spannendste recept met dadels dat je ooit hebt gemaakt en tegelijk het makkelijkste. Naar een idee in Delancey van Molly Wizenberg.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 2 personen
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 1 hand dadels
  • 1 scheut olijfolie
  • zeezout hoe grover hoe beter; vlokken zoals fleur de sel of Maldon zijn het lekkerst

Aan de slag
 

Koop de dadels

  • Koop voor dit recept dadels die nog lekker zacht voelen. Mollige Medjoul dadels, bijvoorbeeld- de soort die onder een dof jasje een complexe zoetheid verstopt. Andere zachte dadels kunnen natuurlijk ook, maar laat de harde, glimmende exemplaren liggen voor de lieve oudtante die ze wil vullen met Mon Chou.

Scheur je dadels in tweeën en haal de pit eruit.

  • Verwarm in een kleine koekenpan een scheut olijfolie tot hij warm, maar niet heet is. Leg je dadels erin en bak ze rustig een paar minuten, terwijl je ze af en toe omschept.
    Je wilt de dadels mollig en intrigerend maken met je warme olie, zonder ze extra kleur te geven. Als ze helemaal warm zijn haal je de dadels van het vuur en strooi je er wat grof gemalen zeezout of zoutvlokken overheen. Eet ze warm.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.