Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
Meng de sojasaus met de knoflook, lente-ui, sesamolie, sesamzaadjes en suiker. Schep de blokjes tofu erdoor. Zet de tofu in de koelkast om te marineren. Een uur of meer is ideaal, 20 minuten heeft hij minimaal nodig. Schep de tofu af en toe even om zodat alle blokjes in contact komen met de marinade.
Tofu bakken
Laat een grote koekenpan warm worden en schenk er dan ongeveer 2 eetlepels neutrale olie in. Schep de tofu uit de marinade; bewaar de marinade. Schik de blokjes in een enkele laag in de hete pan (bak ze in porties als dat nodig is) en bak tot de onderkant goudbruin is. Schep de tofu om en bak tot ook de tweede kant goudbruin is. Schep dan nog een keer om en schenk de achtergehouden marinade erover. Bak tot de marinade grotendeels verdampt is en een heerlijk hartig laagje op de tofu heeft achtergelaten.
Eet warm, bijvoorbeeld als onderdeel van een “bibimbap” rijstkom (zie hierboven bij "tofu combineren").
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.