wat geraspte gember of gesnipperde rode peperoptioneel
Aan de slag
Snijd de Chinese kool in snippers door hem in de lengte te halveren, in dikke repen te snijden en die te snipperen. (Uitgebreidere instructies nodig? Lees in een apart artikel hoe je Chinese kool snijdt en verder voorbereidt.)
Laat een wok of grote koekenpan warm worden. Giet de olie erin en laat hem ook warm worden. Doe de knoflook erbij en bak die mee tot hij lekker ruikt, een seconde of 30. Als je het lekker vindt, kun je er ook gember of fijn gesnipperde rode peper bij doen en net zo lang meebakken.
Strooi de koolsnippers in de pan en bak ze al omscheppend tot ze net doorschijnend beginnen te worden en beetgaar zijn. Als je houdt van extra hartige kool, kun je vlak voor het eind van het bakken de sojasaus toevoegen en goed door de kool mengen. De kooktijd van Chinese kool is kort, dus begin na een minuut of 2, 3 te proeven of je de groente al gaar genoeg vindt.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.