Haal na de rusttijd het deeg uit de koelkast en laat het een minuut of tien op kamertemperatuur liggen om iets zachter te worden. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Verdeel het deeg in een aantal porties. Pak één portie en leg de rest even aan de kant. Rol het deegstuk op het bakpapier uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Strooi een beetje bloem over het deeg als het erg plakt. Snijd er vormen uit waar je straks je huis mee op gaat bouwen. Ik deed dat op een manier die ik heb afgekeken van mijn kleuter en zijn magnetische bouwstenen en sneed een berg vierkanten uit van 7,5 x 7,5 cm. Als je ook een kleuter met bouwstenen in de buurt hebt, kun je er één gebruiken om omheen te snijden. Anders is het misschien handig om een vierkant van karton te knippen en daar omheen te snijden zodat al je vierkanten even groot zijn. (Of je gaat aan de gang met een liniaal en je deeg, maar dan heb je meer geduld dan ik.)Met vier vierkanten bouw je de basis van een huis en als dak kun je daar twee vierkanten schuin op plakken. Voor een basic (maar heel schattig) huis heb je dus zes vierkanten nodig. Snijd er een paar extra per huis voor als er onderweg één of twee breken. Breken ze niet, dan kun je ze gebruiken als pad voor de deur of als proefexemplaar opeten. Maak je liever een ingewikkelder huis, dan kun je in het originele recept een mal downloaden. Rol en snijd de porties deeg tot je zoveel vierkanten hebt als nodig. Eventuele restjes kun je uiteraard ook uitsteken om te bakken. Leg de uitgesneden vormen netjes op het bakpapier en het bakpapier op een bakplaat. Duw het deeg zoveel mogelijk terug in vorm als het bij het overladen vervormt.
Bak de koekstukken tot de randjes net donker beginnen te worden, ongeveer 10 minuten (maar houdt ze in de gaten, want de maat van de koekjes maakt uit voor de baktijd). Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen tot je ze op kunt pakken zonder pijn aan je vingers.
Leg je mal (kleuterbouwsteen, kartonnen vierkant, liniaal) op de nog warme koekstukken om te controleren of hun vorm nog klopt. Zijn ze uitgezakt, snijd ze dan met een groot scherp mes bij terwijl ze nog warm zijn. Het loont om hier pietluttig te zijn, want bouwen met scheve koekstukken is lastig. Laat de koekstukken na het bijsnijden helemaal afkoelen.