Ga terug
Wok met stukjes groene asperge

Gewokte groene asperges met gember en knoflook

Groene asperges uit de wok spatten van de smaak. Zet in no time een fijn bijgerecht op tafel met deze groene groente. Dit recept is losjes gebaseerd op een recept in Mijn Favoriete Ingredienten van Skye Gyngell
5 van 3 stemmen
Porties 2 personen
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 500 gram groene asperges
  • Scheutje neutrale olie om te wokken
  • 1 teen knoflook, geraspt op de Microplane of geperst
  • Stukje gember ter grootte van de knoflookteen, ook geraspt (of heel fijn gesneden) ook geraspt (of heel fijn gesneden)
  • eetlepel oestersaus

Aan de slag
 

Asperges voorbereiden

  • Was de asperges en schud ze uit. Snijd de harde onderkantjes eraf, gooi ze weg. Snijd de asperges in stukjes van een centimeter of drie.

Asperges wokken

  • Laat je wok goed heet worden en giet de olie erin. Doe de knoflook en gember erbij en bak ze even mee, tot het rauwe er net af is. Doe de stukjes groene asperge erbij en schep goed om. Giet er ongeveer 50 ml water bij (voorzichtig, dat kan spatten) en roerbak de groene asperges tot het grootste deel van het water weer verdampt is. Dat kost een minuut of twee. Prik in één van de dikkere stukjes asperge als het meeste water verdwenen is, om te voelen of het stevig maar gaar is. Zo niet, roerbak nog even door, eventueel met nog een klein scheutje water als je pan droog dreigt te bakken.
  • Giet als de aspergestukjes net gaar zijn de oestersaus in de pan en bak die al omscheppend nog een seconde of 30 mee, tot de asperges een mooi glanzend laagje hebben. Schep de asperges in een schaal zodat ze niet verder gaar worden. Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.