Ga terug
Marinade kip sate

Sate marinade recept

Deze sate marinade maak je in een handomdraai en geeft je kip of varkensvlees een licht-zoete, frisse smaakt. Pas op: verslavend lekker.
5 van 5 stemmen
Porties 1 kom
Keuken indonesisch

Ingrediƫnten
  

voor 500 gram vlees

  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • sap van een halve citroen of van ruim een halve limoen
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 2 sjalotjes, in dikke halve maantjes gesneden (of een kleine ui)
  • 1/2 theelepel sambal

Aan de slag
 

  • Roer alle ingrediĆ«nten goed door elkaar. Roer er het in kleine blokjes gesneden vlees door. Laat de marinade minstens een uur intrekken, maar langer kan ook.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.