Ga terug

Witte kool salade met munt

Dit is witte kool salade op z’n spannendst. Verse munt is een ingrediënt, geen garnering, en hij zorgt vanaf de eerste hap dat je heel vrolijk wordt van deze salade.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 15 min
Porties 2 grote porties
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 1 eetelepel limoensap
  • 1 eetlepel rijstazijn of milde witte wijnazijn
  • 1 eetlepel aziatische vissaus of sojasaus voor vegetarische witte kool salade
  • ¾ theelepel suiker
  • 2 theelepels neutrale olie
  • 300 gram dun gesneden witte kool zie hierboven voor snijtips
  • Grote bos verse munt blaadjes ong 40 gram

Aan de slag
 

Maak de dressing

  • Meng het limoensap met de azijn en de vissaus. Doe de suiker erbij en roer tot hij opgelost is. Proef en voeg eventueel meer suiker toe. Meng de olie er goed door.

Meng de salade

  • Sprenkel de dressing over de reepjes witte kool en meng grondig. Laat de kool even staan zodat hij wat zachter kan worden. Dertig minuten is genoeg; tot 2 dagen van tevoren kan ook als dat handiger is.
  • Snijd als je klaar bent om te eten de muntblaadjes fijn en meng ze door de kool.
  • Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.