Dit is witte kool salade op z’n spannendst. Verse munt is een ingrediënt, geen garnering, en hij zorgt vanaf de eerste hap dat je heel vrolijk wordt van deze salade.
1eetlepelaziatische vissaus of sojasaus voor vegetarische witte kool salade
¾theelepelsuiker
2theelepelsneutrale olie
300gramdun gesneden witte koolzie hierboven voor snijtips
Grote bosverse munt blaadjes ong 40 gram
Aan de slag
Maak de dressing
Meng het limoensap met de azijn en de vissaus. Doe de suiker erbij en roer tot hij opgelost is. Proef en voeg eventueel meer suiker toe. Meng de olie er goed door.
Meng de salade
Sprenkel de dressing over de reepjes witte kool en meng grondig. Laat de kool even staan zodat hij wat zachter kan worden. Dertig minuten is genoeg; tot 2 dagen van tevoren kan ook als dat handiger is.
Snijd als je klaar bent om te eten de muntblaadjes fijn en meng ze door de kool.
Eet.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.