Ga terug
Hand houdt glas met koffie ijs vast

Koffie ijs van gecondenseerde melk

Dit romige ijs met koffiekick maak je met maar drie ingrediƫnten en zonder ijsmachine. De perfecte opkikker voor warme zomerdagen!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 min
Vriestijd 6 uur
Porties 4 personen
Keuken Vietnamees

Ingrediƫnten
  

  • 80 gram gecondenseerde melk (ongeveer 1/4 blik)
  • 250 ml slagroom
  • 3 staafjes espressopoeder (ongeveer 2 eetlepels)

Aan de slag
 

Maak de koffieroom

  • Meng de gecondenseerde melk met de slagroom en het espressopoeder. Klop het mengsel (met een hand- of staande mixer) tot het luchtig en stevig is en er zachte pieken blijven staan als je de klopper terugtrekt.

Bevries de koffieroom

  • Schep de koffieroom in een afsluitbare, vriezerbestendige bak en zet hem in de vriezer. Het duurt een uur of zes (in een vriezer van -18 graden Celsius) tot het ijs stevig bevroren is.
    Haal het ijs 15-30 minuten voor je gaat eten uit de vriezer om het makkelijker schepbaar te maken.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.