Go Back
Wok met stukjes paksoi en wokspatel

Mijn ultieme recept voor paksoi wokken

Paksoi wokken is snel en lekker. Wat wil een mens nog meer? (Als het antwoord "gemak" is, komt dat mooi uit, want paksoi wokken is ook nog eens heel simpel.)
Voorbereidingstijd 3 min
Bereidingstijd 3 min
Totale tijd 6 min
Porties 2 personen
Keuken Aziatisch, Chinese

Ingrediƫnten
  

  • 1 struik paksoi
  • scheutje neutrale olie die goed tegen hitte kan bv rijstolie
  • beetje zout
  • 2 tenen knoflook optioneel

Aan de slag
 

Paksoi schoonmaken en snijden

  • Snijd een paar centimeter van de onderkant van de paksoi struik, zodat de stengels los zijn van elkaar. Spoel de stengels zorgvuldig af onder stromend water.
    Snijd de stengels in boogjes van een centimeter of drie breedte. Leg ze aan de kant. Snijd vervolgens de donkergroene bladeren in reepjes van een paar centimeter breed en houd ze ook bij elkaar; meng ze zo min mogelijk met de stukjes steel.

Paksoi wokken

  • Verhit een wok of grote koekenpan tot hij goed warm is. Giet er een scheutje olie in en laat hem heet worden. Eventueel kun je nu ook de hele knoflooktenen meebakken voor een subtiel knoflooksmaakje.
    Doe de stukjes steel in de hete olie en bak ze al omscheppend tot de randjes net beginnen zacht te worden. In een goed hete pan kost dit niet meer dan een minuutje ofzo. Doe dan de reepjes blad erbij en meng ze goed met de reepjes steel. Tegen de tijd dat dat gebeurd is, zijn de blaadjes meestal gaar. Zo niet, wok ze dan al omscheppend nog even mee.
    Haal de pan van het vuur, strooi wat zout over de paksoi en schep nog een keer goed om.
    Dat is het. Je bent klaar. Eet smakelijk!
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.