Ga terug
Glas met zacht wit ijs en oranje stukjes mango tegen achtergrond van blaadjes

Kokosijs met maar drie ingrediënten

Met maar drie ingrediënten maak je moeiteloos dit heerlijk tropische kokosijs. (De bereidingstijd hangt af van je ijsmachine. Mijne doet er nooit langer over dan een uur. De "afkoeltijd" is de tijd die de ijsbasis in de koelkast staat om koud te worden. Dat mag ook meer dan 2 uur zijn.) Gebaseerd op een recept van Oh My Foodness.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 uur
Afkoeltijd 2 uur
Porties 900 mililiter
Keuken Aziatisch

Keukenbenodigdheden

  • IJsmachine

Ingrediënten
  

Voor het kokosijs

  • 400 ml kokosmelk niet light
  • 250 ml slagroom
  • 80 gram suiker

Voor de optionele mangosaus

  • 250 gram mango
  • 1 limoen
  • snuf zout

Aan de slag
 

Maak de ijsbasis

  • Doe de slagroom en de suiker samen in een pannetje. Verwarm zachtjes terwijl je voortdurend roert, om de suiker op te lossen. Haal het pannetje van het vuur als de suiker is opgelost.
  • Meng de gezoete slagroom met de kokosmelk en zet deze ijsbasis afgedekt in de koelkast tot het mengsel door en door koud is.

Draai het ijs en maak de saus

  • Giet de ijsbasis in de ijsmachine en draai er ijs van volgens de instructies van je ijsmachine.
  • Als je mangosaus wilt maken kan dat ondertussen. Pureer de mango met het sap van een halve limoen en een snufje zout. Proef of je meer limoensap of zout (of zelfs wat suiker, als je mango niet zo zoet is) wilt toevoegen en doe dat eventueel.
Geef je dit recept hieronder een score? Dat helpt anderen het te vinden.